Nieuws Actueel

Tweede vestiging Action in Deventer mag niet naar Koggeschip

Action aast al langer op een tweede vestiging in Deventer. Het snelgroeiende Action liet vorig jaar het oog vallen op ruim 1300 vierkante meter aan het Koggeschip, waar eerder Studio Perfect gevestigd was.

Van onze redactie 18 april 2016

Action ANP

Probleem was wel dat die locatie, vlakbij NS-station Colmschate geen winkelbestemming heeft. Action diende daarom een verzoek bij het gemeentebestuur in om het bestemmingsplan te wijziging.

Parkeerdruk Het college van burgemeester en wethouders weigert dat verzoek, meldt wethouder Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang, verantwoordelijk voor ruimtelijke ontwikkeling en bereikbaarheid). ,,De parkeerdruk door de komst van Action wegen we daar onder meer bij mee'', zegt Grijsen. In het gebied zou onvoldoende parkeergelegenheid zijn. Nu en in de toekomst, als het gebied ingrijpend op de schop gaat in verband met de ondertunneling van de nabijgelegen Oostriklaan.

FloraVoor het college speelt ook de herontwikkeling en uitbreiding van winkelcentrum Flora, aan de andere kant van de Holterweg vlakbij het Koggeschip, een rol bij het besluit. Grijsen: ,,Op de Flora komt in de toekomst extra vierkante meters beschikbaar, met voldoende parkeerplekken. Ook in het kader van het clusteren van detailhandel achten we het verstandiger dat Action zich op de Flora zelf richt.'' Onduidelijk is nog wanneer de uitbreiding van de Flora begint. Al langere tijd zijn de plannen in voorbereiding.

De kwestie-Action ligt behalve bij Grijsen ook op het bordje van wethouder Robin Hartogh Heys (D66, economie). Hartogh Heys: ,,Dit soort zaken zijn altijd lastige afwegingen. Aan de ene kant wil je de economische bedrijvigheid bevorderen en liefst zo snel mogelijk. Maar je hebt ook nog die andere relevante aspecten, zoals parkeren. Vestiging van Action op de Flora is als je alles bekijkt echt de beste oplossing.''Geen reactie Hoe Action tegen het besluit aankijkt en wat de prijsvechter nu gaat doen blijft onduidelijk. Een woordvoerster van het hoofdkantoor laat weten dat Action geen enkele reactie geeft op verhuisplannen. Om de hoek van de beoogde locatie zit onder meer wel Hema.

SchijnwerpersAction staat al een tijdje in de schijnwerpers in Deventer. Aan een eerdere poging van de keten om zich te vestigen op runshopping centre De Snipperling wilde de gemeente in 2013 niet meewerken. Op de plek in Deventer waar Action wel zit (Rijsterborgherpark) haalde de keten het nieuws met parkeeroverlast ter plekke door de drommen bezoekers.

Foto: ANP