Nieuws Actueel

Twente maakt zich op voor het Business Festival

Hangar 11 op Twente Airport vormt morgen het decor van de eerste editie van het Business Festival Twente. Het evenement kan worden gezien als opvolger van Business Meets Twente, maar lijkt daar in niets op.

Gerben Kuitert 19 april 2017

Business Festival 13

Geen beurs waar bedrijven zichzelf en hun producten en/of diensten presenteren, maar een festival waar kennis wordt gedeeld. Dat is de opzet van het Business Festival Twente. Maar liefst 36 bedrijven uit de regio vervullen de rol van strategische partner, kennispartner of professionele ondersteuner tijdens dit evenement.

Businessmodellen

De kennis die te halen is op het nieuwe Twentse businessevent betreft kennis op het vlak van financiën, marketing en verkoop, personeelsmanagement, ict en techniek. Er worden verhalen verteld door ondernemers, bijvoorbeeld over cybercrime, nieuwe businessmodellen en het internet of things, oftewel het verbinden van apparaten met internet om gegevens te kunnen uitwisselen. Maar ook verhalen over grote mislukkingen.

Lees ook: Nieuwe business met virtual reality: de kansen liggen op je te wachten

Sprekers

Verder zijn er interactieve lezingen waarbij het brein op de proef wordt gesteld. Naast specialisten op de verschillende deelgebieden behoren ook fairtradevoorvechter Ynzo van Zanten van Tony's Chocolonely ('slaafvrije chocolade') en trendwatcher Richard van Hooijdonk, die passie en nieuwsgierigheid predikt, tot de sprekers. Hetzelfde geldt voor Maurice Barten van Marktplaats.

Toegang

Het Business Festival Twente begint om twee uur 's middags en duurt tot acht uur 's avonds. De organisatie is in handen van De Twentsche Courant Tubantia en De Ondernemer. De bedrijven die als partner fungeren hebben samen 1.200 relatiekaarten verdeeld. Kaarten aan de kassa kosten 125 euro.

Gepassioneerde, nieuwsgierige, mensen maken de wereld van de toekomst

Richard van Hooijdonk, trendwatcher