Nieuws Actueel

Deze Twentse zakenvrouw was op een haar na de beste HR-professional van Nederland

Leergierig en gedreven als ze is, krijgt vestigingsmanager Hester Assink-Roordink energie van elke uitdaging. Haar grootste succes tot nu toe is het opbouwen van de Hengelose vestiging van Phocus, dat ze sinds 2011 liet groeien tot een bedrijf met acht medewerkers. “We krijgen klanten via klanten. Ik ben heel trots op ons succes.”

Esther Reinders 11 januari 2018

Hester Assink Roordink Phocus

Hester weet precies waar haar gedrevenheid vandaan komt. “Ik ben mijn hele jeugd stevig gepest en ik denk dat ik me daarom graag wil bewijzen”, vertelt ze openhartig. Toen ze 23 was, besloot ze om Nederland voor langere tijd te verlaten: “Ik móest gewoon weg en zodoende ging ik voor anderhalf jaar naar New York om als au pair te werken voor een gezin met drie kinderen. Daar had ik een fantastische tijd en wat ik daar heb opgestoken heeft mijn hele leven beïnvloed.”

Lees ook: Deze Twentse zakenvrouw werkt hard om belangeloos anderen te kunnen helpen

Niet de voldoening

Zij leerde de Amerikaanse kinderen praten en fietsen en ze besloot dat zelf ooit anders te willen. “Ik ontdekte dat het moederschap mij niet de voldoening zou geven die ik zocht. Ik besloot ooit een werkende moeder te willen worden die er ook voor de kinderen is”, deelt ze haar inzicht.

En zo geschiedde. Met haar man Bernd heeft ze inmiddels zelf drie kinderen en ze vond een mooie balans tussen werk en gezin. Haar oudste dochter vernoemde ze naar een van haar zorgkinderen uit New York: Aryana. Later werden de broertjes Jelle en Niels geboren. Op elke kinderkamer maakte Hester een muurschildering: “Ik ben heel creatief. Tekenen, schilderen en lezen bezorgen mij ultieme ontspanning.”

Enorme kennis

Het salaris- en HR-bedrijf Phocus heeft het succes te danken aan de enorme kennis die aanwezig is. Zij en haar collega’s blijven bij door geregeld een opleiding te volgen. In 2016 deed Hester mee aan een challenge waarna de beste HR-professional van Nederland werd gekozen: “Ik werd tweede!” De hang naar uitdaging blijft en het volgende doel is om Phocus in Twente groter te maken: “We werken landelijk, maar we willen graag meer Twentse klanten.”

Het pestverleden heeft ze inmiddels achter zich gelaten. “If you want to be strong, you need to know how to fight by yourself”,stelt ze. “Zonder mijn verleden, was ik niet de sterke vrouw geweest die ik nu ben.”