Nieuws Actueel

Uitstekend jaar voor Delftse winkeliers

Djenna Perreijn 4 januari 2016

Arjen steendam delft winkeliersvereniging de klis

Winkeliers in de binnenstad hebben een goed jaar achter de rug. "Dat is te merken aan de omzetten die zijn gedraaid", vertelt Arjan Steendam, eigenaar van Steendam Herenmode en voorzitter van winkeliersvereniging De Klis, aan het AD. De winkels delen die informatie met de vereniging.

Steendam wijt het succes ook aan een goede mix van horeca en detailhandel in de Delftse binnenstad. "De sfeer in de binnenstad is uitstekend. Oude binnensteden doen het in deze economisch zware tijden in het algemeen tóch al goed, daarin is Delft geen uitzondering. Ik ben heel tevreden."

Steendam verwacht een nóg beter 2016. "Het Straatje van Vermeer komt naar het Prinsenhof. We verwachten daardoor veel aanloop in de stad."

SuccesvolOok Peter Ottens, voorzitter van winkeliersvereniging Breestraat en omgeving, kijkt terug op een zakelijk succesvol 2015. "We hebben veel weten te bereiken. Zo zijn met hulp van het ondernemersfonds nieuwe vlaggen en banners opgehangen. Bloembakken en feestverlichting sieren tegenwoordig de straat. Dat was een proces, maar het begint zijn vruchten af te werpen."

Wel sloot een aantal zaken in de Breestraat het afgelopen jaar de deuren. "Maar de winkels die de straat dit jaar hebben verlaten, zijn allen direct vervangen door innovatieve en bijzondere nieuwe winkels. Die vullen de vereniging ook goed aan. Al met al is het een druk en vernieuwend jaar geweest."