Nieuws Actueel

Uniglobe Westland neemt reismanagement uit handen

Voor het pand van Uniglobe Westland, op het Lierse bedrijvenpark Westerlee, staan alleen damesfietsen. De reiswereld is nog altijd behoorlijk vrouwelijk ingericht, stellen we maar direct. Sylvia Grootscholten, eigenaar van het zakenreisbureau, moet lachen om de constatering. ,,We hebben nu twintig medewerkers, van wie achttien dames.'' Ze heeft geen enkele reden om de samenstelling van haar team drastisch te wijzigen. De resultaten zijn al jaren bovengemiddeld goed, met als kers op de taart de Best Growing Agency Award van Uniglobe, die ze vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

John de Graaff | Frank Jansen 2 december 2016

Reisbureau Uniglobe

De geboren Wateringse viel al vroeg voor het toerisme, al wist ze toen niet in welke richting haar carrière zich zou ontwikkelen. ,,Mijn ouders hadden een appartement in Spanje. Daar woonde ook een Nederlandse hostess. Zij moest geregeld naar het vliegveld om Nederlandse toeristen op te vangen. Als klein meisje leek me dat ook wel wat.'' Na de middelbare school in Den Haag deed Sylvia in Haarlem de toeristische opleiding TIO, waarna ze aan de slag ging op de afdeling zakenreizen bij Holland International (HI) in Rotterdam. Het werd het onrustige begin van de zoektocht naar de ware baan. ,,Eerst een jaar Australië, daarna terug naar HI, toen officemanager bij zakenreisbureau Van Staalduinen in Westland.'' In juni 2006 kwam een eind aan al dat jobhoppen. Ze startte haar eigen bedrijf; een franchiseonderneming van Uniglobe, dat momenteel 750 kantoren heeft in 60 landen. Tien jaar later concludeert ze: het was een verstandige stap. Een bloeiend eigen bedrijf, zo'n 450 klanten in binnen- en buitenland en in 2015 dus een prijs voor de beste groeier. ,,Wij staan voor zakelijk ontzorgen. Zowel voor individuele reizigers als voor groepen. Onze klanten zijn vooral mkb'ers, die maandelijks vijf reizen of meer maken. Die bedrijven bieden we echt een meerwaarde.''

Silicon Valley

Op wat voor manier? ,,Vlieg je veel naar bijvoorbeeld Kaapstad, dan kunnen we door tickets slim te boeken betere prijzen aanbieden. Wij nemen bedrijven eenvoudigweg het reismanagement uit handen." Een actueel voorbeeld? Sylvia en haar team zijn bezig met een trip voor 20, 25 mensen naar Silicon Valley in de VS, met alles erop en eraan. Vliegtickets, transfers, hotels en wat er allemaal nog meer bij zo'n zakenreis komt kijken. Uniglobe is 24/7 bereikbaar. Maar dat is niet genoeg. Begin 2017 volgt er een webportal waarin klanten, in een beveiligde omgeving, zien wat hun reisbewegingen zijn geweest, inclusief gerealiseerde besparingen. Zo doen moderne ondernemers straks zaken over de hele wereld.

Uniglobe is een keten van zakenreisbureaus. www.uniglobewbtravel.nl

Gerelateerde artikelen

Reizen waar je je moeder mee op stang jaagt