Nieuws Actueel

Van Delft brengt pepernoten op de Duitse markt

De Harderwijker pepernootproducent Van Delft gaat officieel de grens over, te beginnen in Berlijn. Gisteren werd door producent Van Delft uit Harderwijk de pepernoot 'uitgestrooid' in de luxe winkelstraat Friedrichstraße in Berlijn. Dat schrijft De Stentor.

Marco Gruben 13 oktober 2016

Pepernoten Stock

'Die alteste, kleinste und süßeste kuchen der Welt'. Zo verkoopt Oscar de Lange, directeur van Van Delft, vol elan het 'oudste, kleinste en schattigste koekje van de wereld in Duitsland. "We zijn woensdag in konvooi naar Berlijn gereden. Met twee grote, zwarte SUV's en daartussen een grote, zwarte truck met daarop in grote letters 'Pepernoten'.

In onze luxe winkel, dik honderd vierkante meter groot, droegen tien prachtige promotiedames de dozen vol pepernoten naar de schappen. Het was schitterend en het is hier bommetje vol met mensen, die laaiend enthousiast zijn over de pepernoten." In Duitsland wordt alleen de gechocolateerde pepernoot verkocht. Een zakje is er even duur als in Nederland: 4 euro. De Lange: "We gaan het buitenland verder veroveren. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar."

%VIDEOWIDGET%