Nieuws Actueel

Varkenshouderij in Sint Isidorushoeve wordt welnesscentrum

Na ruim 250 jaar wordt er niet meer geboerd op 't Sprakel aan de Beckummerweg. Van een varkenshouderij is de familie Lubbers overgestapt op een recreatiebedrijf: Hof 't Sprakel. Dat meldt de Tubantia.

Betty Morsinkhof | Foto: Frans Nikkels 26 februari 2017

Johan (64), Truus (61) en hun dochter Anke (32) staan te popelen om er een succes van te maken. Het is een voor hen compleet nieuwe wereld van minicamping, boerderijkamers met bed & breakfast, appartementen, een theeschenkerij, terras, vergaderruimtes en een sauna/wellnesscentrum.

Einde en nieuw begin

Ooit wilde Anke de varkenshouderij van haar ouders voortzetten. "Dat hebben we haar uit het hoofd gepraat. Het was niet meer rendabel", schetst Truus. In 2004 valt het definitieve besluit om het landbouwbedrijf te beëindigen. Dat er vervolgens tien jaar verstrijken voor de bouw begint, had het drietal niet verwacht. Maar wetten, regelgeving, belastingtechnische kwesties, een bestemmingsplanwijziging vragen tijd.

Multifunctioneel

Als ze eind 2013 de bouwaanvraag indienen, krijgt hun project vaart. "Het is een multifunctioneel gebouw geworden. De accommodaties kun je los van elkaar verhuren of in combinatie. Zo kunnen we flexibel inspelen op de omvang en samenstelling van het gezelschap dat hier wil verblijven." In weekenden zijn vooral groepen te gast. Behalve op toeristen mikt de familie door de week op zakelijke gasten die een boerderijkamer met bed & breakfast huren.

Varkenslucht

Ze zijn trots op hun gloednieuwe recreatiehoeve. Alle schuren, in totaal 1.500 vierkante meter, zijn gesloopt. Alleen de gierkelder is blijven zitten en onherkenbaar verbouwd tot luxe wellnessruimte annex sauna. Van varkens(luchtjes) geen spoor. “Het is mooi dat we het bedrijf, zij het in een andere vorm, toch kunnen doorgeven aan de volgende generatie."

4 en 5 maart van 10.00 tot 18.00 uur zet Hof 't Sprakel de deuren open voor publiek.