Nieuws Vastgoed

Architectenbureau komt eindelijk tot zijn recht op nieuwe locatie

Een nieuwe locatie voor Palazzo. Dat mocht ook wel een keer, schrijft Tubantia. Het pand waar al tien jaar lang grootse projecten ontstaan, had niet bepaald de uitstraling van verfijnde architectuur.

REGIEN KLEIN HEGEMAN | Foto: Lenneke Lingmont 18 juli 2017

Hans Voogsgeerd palazzo foto lenneke lingmont

Het kostte vestigingsdirecteur Hans Voogsgeerd geen enkele moeite om het oude pand van voormalig boekhandel Heusinkveld los te laten. "Deze plek is een verademing. We kijken met de verrekijker richting Rijssen vol bouwbedrijven en aannemers."

Enkele beglazing, vloerbedekking aan de muur van een oud huurder, belabberde klimaatbeheersing, trillende vloeren van voorbij denderend verkeer of de zoveelste vrachtwagen die zich klem rijdt onder de spoorbrug. Na tien jaar heeft het bureau eindelijk al die ellende achter zich gelaten. Maar waarom heeft het zo lang geduurd eer een onderneming als Palazzo een passend gebouw betrekt?

"Het was de bedoeling dat we maar een paar jaar in het oude pandje vlakbij de spoorbrug zouden blijven. We zijn daar in 2007 begonnen met vier man. Maar vanwege de recessie heeft het wat langer geduurd. Met het oog op de toekomst hebben we besloten om destijds niet ons personeel te saneren maar een goedkopere huis- vesting aan te houden. We zijn in 2013 serieus met het pand van Vosman bezig geweest. Alles was rond, maar toen ging de aannemer failliet."

Zichtbaar

En dan valt het oog van de oud-aannemer op het oude ABN-pand bij de rotonde Dorpsstraat, Larenseweg. Een oersaai grijs gebouw, dat al jarenlang leeg staat. "Een prachtige locatie. Je zit bijna midden in het centrum, bent goed zichtbaar voor het publiek en er is mogelijkheid tot uitbreiding."

Lees ook: Architectenbureau Mecanoo in wereldvorm

Palazzo is niet voor niks een gerenommeerd bureau op gebied van architectuur, engineering en bouwmanagement en weet feilloos door de lelijkheid heen te kijken. "Je bouwt er een schild om en het oogt meteen heel anders."

Naast de vestigingen in Holten en Duiven opent het bedrijf binnenkort een derde in Utrecht. Palazzo heeft projecten op haar naam staan zoals het Heracles stadion.