Aangeboden door Spot Business House

Branded Content Vastgoed

Spot Business House opent deuren in Almelo

De compleet nieuwe inrichting met zwarte profielen staat, de verf is droog en de razendsnelle digitale infrastructuur gaat online. Het Spot Business House in Almelo is vanaf vandaag beschikbaar voor de startende creatieve ondernemer uit de regio Twente. Het kantoorconcept komt al een tijdje voor in de randstad, maar vindt nu ook zijn weg in het oosten van Nederland.

Van onze redactie 28 oktober 2020

SPOT groot 66

Het Spot Business House is gevestigd aan de Twentepoort Oost 55 in Almelo. ,,Het is dé kantoorplek anno 2020”, vertelt eigenaar Eser Güzel trots. ,,Denk hierbij aan een plek met professionals, sustainable solutions en innovative co-creators! Het klinkt dynamisch en dat is het ook. Het is beslist geen Zuidas! We koesteren hier het noaberschap (nabuurschap, red.). Zo wordt er binnen het concept een all-inclusive huurprijs gehanteerd. Er zijn bijvoorbeeld geen servicekosten en de ondernemer heeft de mogelijkheid tot warehousing.”

Werkplek voor creatieve ondernemers

Regionaal onderzoek wijst uit dat een soortgelijke combinatie niet vaak voorkomt binnen de vastgoed- en verhuursector. Kantoorpanden en bedrijfsverzamelgebouwen zijn goed vertegenwoordigd in de regio, maar deze lijken vaak aan de hand van een standaard checklist te zijn opgezet. ,,Hoewel die gebouwen zakelijk gezien prima voldoen, hoor ik vaak dat vooral de creatieve ondernemer, zowel binnen als buiten de werkplek, niet genoeg wordt uitgedaagd. Ze kunnen bijvoorbeeld niet lunchen binnen een inspirerende omgeving of even laagdrempelig sparren met andere ondernemers. Vanaf nu is dat verleden tijd. Dit kan nu namelijk allemaal binnen het Spot Business House.”

Moderne lunchspot

Na de grondige verbouwing van het pand, bevindt zich op de begane grond een lunchspot die rechtstreeks uit de randstad lijkt te komen: hip, maar nuchter. De modern ingerichte plek is alleen toegankelijk voor geregistreerde leden en kantoorhouders van Spot Business House. Aan alles lijkt gedacht. Van ruime zitplaatsen met stopcontacten tot veel groen aan het plafond.

Met een verrassende lunchkaart probeert Spot Business House haar geregistreerde leden en eigen kantoorhouders te verleiden voor een zakelijke middaglunch. En met succes; de eerste twee proefdagen waren een doorslaand succes. ,,Mama Su staat in de keuken en zorgt voor een warm ontvangst. Helaas gooit COVID-19 nu figuurlijk roet in het eten en zullen wij moeten knokken om hier samen doorheen te komen. We hopen al onze leden en kantoorhouders in goede gezondheid te blijven zien'', zegt Güzel serieus. ,,Maar tot die tijd waarderen we een online of telefonische bestelling van onze zakelijke leden ook enorm.''

Spot Business House is een plek waar vooral wordt gewerkt en die draait om inspireren en creëren. Daarnaast bestaat er voor de huurder de mogelijkheid om te netwerken in de businessclub of zich te ontwikkelen bij de Spot Business House-Academy. Güzel: ,,Als huurder heb je diverse tools tot je beschikking en ontvang je ook nog eens standaard catering op je eigen werkplek. Hoe uniek is dat! De versterking, daar staan wij voor.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.