Nieuws Actueel

Veel minder bestellingen voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de eerste drie maanden van dit jaar veel minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl wijt dit aan de buitengewone omstandigheden begin 2022, toen coronamaatregelen nog voor veel drukte bij bezorgsites zorgden. Tegelijkertijd is topman Jitse Groen optimistischer over de winst die hij verwacht te behalen in 2023 en daar profiteren ook aandeelhouders van.

ANP 19 april 2023

ANP190423058 1

Het bedrijf verwerkte in het eerste kwartaal 227,8 miljoen onlinebestellingen bij restaurants, 14 procent minder dan een jaar eerder. Het totaalbedrag waarvoor klanten eten bestelden, daalde minder hard en lag 8 procent lager dan een jaar eerder. Groen wijst er in een toelichting op dat de lockdownmaatregelen die in de eerste maanden van 2022 nog golden Just Eat Takeaway begin vorig jaar het op één na beste kwartaal in termen van bestellingen hadden opgeleverd.

Just Eat Takeaway maakt nu vooral werk van winst maken. In heel 2023 verwacht het bedrijf een aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen van 275 miljoen euro. Dat is meer dan de 225 miljoen euro waar het bezorgbedrijf eerder op rekende. Just Eat Takeaway gaat aandeelhouders belonen door voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, wat de winst per aandeel bij de overgebleven stukken verhoogt.

Vorig jaar werd Just Eat Takeaway nog flink minder waard op de beurs in Amsterdam. Dat kwam onder andere doordat de overname van een Amerikaanse branchegenoot, Grubhub, niet goed uitpakte. Just Eat Takeaway zoekt nu naar een koper voor Grubhub maar had daar geen nieuws over te melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws