Nieuws Actueel

Veghelse Jumbo mikt op trouwe klanten

Terwijl alle ogen gericht zijn op Jumbo's Foodworld aan de Noordkade, heropende de Jumbo in De Boekt. Dat bericht BN De Stem.

Wilma Gosselink 22 februari 2016

Jumbo supermarkt 2

Zouden er, nu de Jumbo vorig jaar op de Noordkade een megafoodmarkt opende, nog wel genoeg klanten zijn voor de buurtsuper in Veghel? De supermarktketen zelf moet daar, naast de al bestaande zeven zekerheden, vast en zeker een achtste zekerheid in zien en besloot tot een ingrijpende verbouwing van haar filiaal in De Boekt.

SloopploegFiliaalmanager Eric Staal (48) toont een foto van zijn totaal gestripte winkel, ruim twee weken geleden: een grote ruimte die oogt als niet meer dan een lege parkeergarage. "Nadat onze medewerkers de winkel hadden uitgeruimd, kwam de sloopploeg. Daarna is twee weken heel hard gewerkt aan het nieuwe interieur. De oppervlakte is gelijk gebleven, maar er is door een vernuftige indeling nu veel meer loopruimte. Daarnaast is de versafdeling vergroot en hebben we grillproducten. Van een buurtsuper kun je nu toch niet meer spreken."

SfeerDe eerste zaterdag na de opening was het een komen en gaan van klanten. Volgens Staal heeft zijn winkel niet ingeboet op het aantal klanten van vóór de verbouwing. "'Jullie blijven toch wel?', vroeg men steeds. En de sfeer in onze winkel vinden de mensen ook aangenaam."

DubbeltjesVoor het echtpaar Van Breugel (77 en 79 jaar) spelen meer zaken een rol om in De Boekt boodschappen te doen: "Wij wonen hier al meer dan vijftig jaar en hoeven geen enorme winkel. Voor een paar dubbeltjes prijsverschil gaan we ook niet naar de andere kant van het dorp. Dit is een fijne winkel, ze staan ook meteen voor je klaar, want het is nog wel even zoeken waar alles staat." Boukje van der Heijden (33) uit Erp wil snel en voordelig haar wekelijkse boodschappen binnenhalen: "Hier vind ik wat ik nodig heb en ben ik zo klaar. Daarbij is de rit vanuit Erp maar kort."