Nieuws Actueel

VEH waarschuwt voor prijsverhoging zonnepanelen na verlaging btw

Het kabinet wil vanaf volgend jaar de btw op de levering en installatie van zonnepalen terugbrengen naar nul. Dat mag voor installateurs echter geen aanleiding zijn om de prijzen van de panelen te verhogen, waarschuwt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

ANP 3 oktober 2022

ANP031022159 1

De vereniging wijst op een enquête onder 212 installatiebedrijven waaruit blijkt dat ruim de helft van de installateurs overweegt om de consument hogere prijzen door te berekenen als het btw-nultarief wordt ingevoerd. "Vereniging Eigen Huis is het niet eens met deze doorberekening en vindt dat het btw-voordeel volledig ten goede moet komen van de consument", stelt de belangenbehartiger.

De VEH roept minister Sigrid Kaag (Financiën) op om huishoudens te beschermen door direct toezicht te houden op de prijsontwikkelingen.

Het kabinet wil minimaal een jaar na de invoering van het btw-nultarief bekijken welk effect de maatregel heeft op de prijsontwikkeling van de aankoop van zonnepanelen. De vereniging wil echter dat huishoudens eerder worden beschermd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws