Nieuws Actueel

Verbouwing Koperwiek weer stapje dichterbij

De grote verbouwing van winkelcentrum De Koperwiek en het Stadsplein in Capelle komt weer een stapje dichterbij. Dat schrijft het AD.

Suzanne Eijgenraam | Foto: Frank de Roo 2 november 2016

Verbouwing 1065

Over een paar weken is het ontwerp van het bestemmingsplan klaar. Een concrete datum voor de start van de werkzaamheden, die beginnen met de sloop van het Rabobankpand, is er echter nog niet.

Zodra het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen inwoners eventueel bezwaar maken tegen de plannen van de gemeente Capelle en Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum. Ook wordt er dan een informatiebijeenkomst georganiseerd.

De sloop van de Rabobank midden op het Stadsplein staat nu gepland voor medio volgend jaar, wanneer het definitieve bestemmingsplan klaar is en het terrein bouwrijp is gemaakt. ,,Volgend jaar rond deze tijd is het pand weg'', zei de Capelse wethouder Eric Faassen eind september. Datzelfde geldt voor het naastgelegen gebouw van My Döner & Pizza.

Eén entreeEind 2017 begint Wereldhave vervolgens aan de noordkant van het winkelcentrum met een uitbreiding op het Stadsplein en onder de metrobaan. Er komt één entree voor zowel het winkelend publiek als reizigers van het metrostation, dat eveneens gerenoveerd wordt. Aan de oostkant wordt De Koperwiek daarna groter ter hoogte van de Duikerlaan, waar nu nog achtergevels van winkels zijn. Het middendeel van het winkelcentrum krijgt begin volgend jaar al een opknapbeurt, met meer ruimte voor overdekte pleinen en ruimere passages.

De Rabobank kan niet wachten tot het zover is. ,,Liever morgen dan over een half jaar'', zegt woordvoerder Mario van der List. ,,Het is tijd dat er actie wordt ondernomen. Er wordt al zo lang over gepraat.'' De bank heeft nog niet van de gemeente Capelle of Wereldhave gehoord wanneer de sloop begint. ,,We zitten in een impasse. Wij zitten niet aan de onderhandelingstafel van deze twee partijen.''

VertrekdatumDe Rabobank heeft eerder aangegeven te willen meewerken aan de sloop, als zij daarvoor een volledig kantoor op een mooie zichtlocatie terugkrijgt. De voorkeur gaat uit naar de nieuwe winkelstrip onder de metrobaan, maar duidelijkheid daarover is er nog niet.

Ook eigenaresse Fadime Unal van My Döner & Pizza heeft nog geen vertrekdatum gehoord. Dit restaurant zat eerst in het middendeel van De Koperwiek, maar moest daar weg vanwege de opknapbeurt. ,,We hebben van Wereldhave een tweejarig contract gekregen voor dit pand. We hopen dat we dat kunnen uitzitten.'' Ze hoopt op een plekje in de vernieuwde Koperwiek.