Nieuws Actueel

Vereniging Toerisme Rijssen-Holten: het beste uit toerisme halen

Josine Bossink (42) is sinds eind vorig jaar voorzitter van de vereniging Toerisme Rijssen-Holten (TRH). Haar rol draait de komende vier jaar om verbinden en stimuleren. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Suzanne van Gale | Foto: Lenneke Lingmont 8 februari 2017

Josine Bossink

Ze is geen geboren en getogen Holtense. Haar wieg stond verder in Twente, in Ootmarsum. Holten was jarenlang een mooie uitvalsbasis tussen het werk in de Randstad en de rust in het oosten. Vijf jaar geleden besloot ze, samen met haar man en twee kinderen, dat Holten hun vaste plek moest worden. "Met veel plezier wonen we op de Holterberg. Hier genieten we en komen we tot rust", vertelt Josine Bossink.

Gemeenten

Die rust is geen overbodige luxe, gezien haar drukke baan als afdelingsmanager Ruimte bij de gemeente Putten. Haar juridisch-bestuurlijke achtergrond en ervaring met het werken met en voor gemeenten komt in haar functie als voorzitter van TRH goed van pas. "Naast mijn werk zet ik mij graag in voor de omgeving waar ik woon. In mijn geval zoek ik het vaak in bestuursfuncties of commissies van verenigingen en organisaties. Dat geeft mij het gevoel iets terug te doen voor de plek waar ik woon."

Het toeristische aspect van TRH sprak haar erg aan. ,,Toerisme is ook een van de beleidsgebieden van mijn werk bij de gemeente Putten. Net als in Rijssen-Holten, draait het in Putten ook voor een belangrijk deel om het toerisme. Niet alleen van buitenaf, maar ook de eigen inwoners die gebruik maken van alle voorzieningen."

Verbinding

Dankzij de tomeloze inzet van haar voorganger Nico van Esmond, komt ze in een redelijk gespreid bedje. Als voorzitter heeft hij de omvorming van VVV naar TRH geleid en de organisatiestructuur is sterk verbeterd. Dat betekent echter niet dat ze achterover kan leunen.De komende jaren draait het bij TRH om verbinden en stimuleren. "Nico heeft ervoor gezorgd dat de organisatie stevig staat. Aan mij om de volgende slag te maken. We gaan veel meer de verbinding zoeken tussen bestaande evenementen en activiteiten. Daar willen we ondernemers en anderen nog meer bij betrekken en stimuleren het beste te halen uit alles wat er in Holten en Rijssen georganiseerd wordt."

Grote projecten

Er zijn drie grote projecten waar TRH zich de komende jaren op richt en die verder uitgebouwd worden: De Paarse Loper, Fietsdorp Holten en de Lifestyledagen Rijssen. Bij het project De Paarse Loper draait het om de bloeiende heide en de arrangementen en activiteiten die in deze periode georganiseerd worden. "Restaurants hebben een Paarse Loper-menu, hotels een speciaal Paarse Loper- arrangement, er zijn zomermarkten, georganiseerde heidewandelingen. Recreanten en inwoners kunnen bij wijze van spreken alles wat paars is zien, proeven, ruiken en ervaren. En we stimuleren ondernemers door de vraag te stellen: Wat kun jij als ondernemer inbrengen?

Ook bij Fietsdorp Holten wordt de verbinding tussen bestaande en nieuwe activiteiten gezocht. ,,We hebben geweldige mtb-routes, de Ronde van Overijssel, de gemeente die zich inzet voor de titel Fietsstad 2018. Door dit te scharen onder de noemer Fietsdorp Holten geven we Holten een extra impuls."

Bij de Lifestyledagen Rijssen krijgen de koopzaterdagen een thema en wordt Rijssen vooral als mode- en winkelstad gepromoot. Net als Fietsdorp Holten is het een project dat in de kinderschoenen staat en verder uitgebouwd moet worden. En hoe ziet Bossink haar rol hierin? "Mijn meerwaarde is met name de contacten met gemeenten leggen en onderhouden, een goed meerjarenplan voor subsidies neerzetten en een plan opstellen om als vereniging inkomsten te genereren. Ook ben ik sparringpartner van Rolf Halverhout en Leonie Blaauwgeers, toeristisch manager en coördinator TRH. Zij zijn goud voor onze vereniging."