Nieuws Actueel

Dit is de top 5: tussenstand verkiezing Meest Inspirerende Ondernemer 2021

Wie volgt Niels Meijssen van Moonback op en kroont zich tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2021? De laatste stemronde is ingegaan...

Van onze redactie 7 januari 2022

Meest inspirerende ondernemer 2020 niels meijssen beterboeken

Niels Meijssen (ceo/founder Moonback) won vorig jaar de award voor Meest Inspirerende Ondernemer. Links, Derrick Neleman (winnaar 2019), rechts Gerard van den Broek (directeur De Ondernemer). Foto: Ruud Voest.

Over precies een week sluiten de stembussen voor de verkiezingen voor de Meest Inspirerende Ondernemer en de Meest Inspirerende Startup Ondernemer van 2021. In deze spannende nek-aan-nekrace maken wij vandaag een tussenstand van de top 5 op. Een voorlopige tussenstand, en dat in willekeurige volgorde bovendien, want in de laatste week kan het nog alle kanten op. En belangrijk om te weten, heel kort op deze top 5 komen we een een flink aantal andere ondernemers tegen op wie ook nog gestemd kan worden.

Dit zijn de vijf (eigenlijk zes!) koplopers:

Rob Schalker

Ceo van fashionmerk A fish named Fred

Het gaat niet zozeer om het product, je moet een verhaal verkopen. Was getekend: Rob Schalker. Daarom richtte hij fashionmerk A Fish Named Fred op dat bekend staat om de kleurrijke en opvallende prints. Die eigenzinnigheid en authenticiteit moesten van de merknaam afdruipen. De boodschap? Verlaat de grijze massa! Zijn heilige geloof in storytelling, voortdurende ondernemersoptimisme, de continu vernieuwing van zijn 'collectie-Fred' in de breedste zin des woords en dus strategische aanpak in een branche-onder-druk, staan voor deze topondernemer voor een heuse nominatie.

Lees ook: MIO-stembussen nog één week open: dit beleefden oud-winnaars Neleman en Meijssen na hun verkiezing

Sabi Tolou

Medeoprichter van shippingplatform Sendcloud

Dit jaar hebben Sabi Tolou en mede-Sendcloud-oprichters Bas Smeulders en Rob van den Heuvel niet alleen hun leidende marktpositie geconsolideerd met e-commerce verzendplatform Sendcloud en 150 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde, maar ook de grens van 23.000 klanten geslecht. En dat met een business die alleen maar méér groeit in corona- en lockdown-tijden. In de tussentijd hebben deze giga-groei-ondernemers een probleem van een geheel eigen orde: net als veel andere ondernemers zoekt ook Tolou personeel, alleen hij zoekt nog 250 medewerkers.

Bas van der Veldt

Ceo van AFAS Software

Zelfbenoemd 'entrepenerd' Bas van der Veldt had een topjaar, waarin vooral veel samenkwam waar AFAS Software al langer bekend om staat. AFAS werd uitgeroepen tot Europees werkgever van het jaar door Best Workplaces. Daarnaast verhuisde het bedrijf naar een nieuw kantoorpand. Veel komt samen van de unieke werkgeverschapsskills waar Van der Veld bekend om staat: het pand is gericht op geluk én werk, zo is maar 20 procent van het kantoor ingericht met werkplekken. De overige 80 procent bestaat uit bijvoorbeeld het theater (á 800 zitplaatsen in niet-corona-tijden), slotgracht met fonteinen en een sporthal met klimwand. Dit alles vond plaats in een jubileumjaar voor AFAS: het bedrijf werd precies 25 jaar geleden opgericht.

Jopie Geerts en Erik de Weerd

Oprichters van T-shirtmerk Girav

De beste ideeën worden uit nood geboren. Zo ook Girav, het T-shirtmerk dat in 2010 werd bedacht door Jopie Geerts en haar man Erik de Weerd. Als er geen goed T-shirt te vinden is voor lange mannen, dan maken we 'm gewoon zelf was de gedachte. Inmiddels biedt Girav zeventien verschillende maten aan haar vele duizenden jaarlijkse (online) kopers die al lang niet meer van uitzonderlijke lengte hoeven te zijn. Onder de bezielende leiding van Geerts & de Weerd wist het bijzondere merk zich juist ook dit coronajaar sterk staande te houden en zich - zichtbaar - door te ontwikkelen, met internationaal groei als resultaat.

Lees ook: Stembussen voor Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar zijn geopend!

Atilla Aytekin

Oprichter en ceo van gamebedrijf Azerion

Atilla Aytekin richtte in 2016 Azerion op, voor online gaming en advertenties. Vandaag de dag werken daar 1.000 medewerkers, afgelopen jaar haalde Aytekin met een uitgifte van obligaties 200 miljoen euro op, nam hij verschillende bedrijven over én werd hij mede-eigenaar en lid van de Raad van Commissarissen bij Fortuna Sittard. De grote klapper moet dan nog komen voor Azerion, Aytekin heeft al veelvuldig aangegeven dat begin 2022 het bedrijf zijn weg naar de beurs moet vinden. En daar lijkt ook alle reden voor te zijn. Vandaag de dag verzorgt gamereus Azerion elke maand 5,5 miljard impressies uit 16.000 online spellen, met honderden miljoenen gebruikers en ruim duizend medewerkers in 23 bedrijven.

Nog niet gestemd? Kies dan snel jouw Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar en Meest Inspirerende Startup-Ondernemer van het Jaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws