Nieuws Actueel

Verkoop Zeeman trouwjurk snel geregeld in Twente

Op Marktplaats wordt 'gevochten' om de goedkope trouwjurken van Zeeman. De twee Tukkers die zo'n jurk te koop aanboden, waren deze in een mum van tijd kwijt. Overal in het land wordt flink winst gemaakt. Maar niet iedereen vindt dat sjiek: Daisy uit Beverwijk bijvoorbeeld geeft de jurk gratis weg.

Lucien Baard 11 februari 2016

Zeemantrouwjurk

Een trouwjurk voor nog geen 30 euro. Niet zo gek dus dat dit stuntartikel, waarvan Zeeman er dinsdag 1000 van in de verkoop deed, in een oogwenk was uitverkocht. Voor de één echt bedoeld voor 'de mooiste dag', voor de ander mooie handel. De jurken worden voor het dubbele of meer aangeboden op Marktplaats. Bij sommige advertenties lopen de biedingen al richting de 500 euro.

Zo gek loopt het tot nu toe in Overijssel niet. Een aanbieder uit Nijverdal kreeg een bod van 40 euro en zette de jurk daarna als 'gereserveerd' op de site. Ene 'Marlieke' uit Hengelo bood de jurk tegen een 'nader overeen te komen prijs' aan. Haar advertentie werd duizenden keren bekeken. Na een halve dag was ze de jurk kwijt en ging de advertentie offline. Opbrengst onbekend.

Goede daadNiet iedereen heeft eurotekens in de ogen. Daisy Smit (20) uit Beverwijk gaat haar Zeeman trouwjurk helemaal voor niets weggeven. Gewoon aan iemand die het niet breed heeft maar wel een mooie jurk verdient.

Meteen nadat ze haar advertentie plaatste, explodeerde haar mailbox. Daisy kreeg binnen 24 uur al 900 mails. De stroom vaak ontroerende reacties, bevestigen de studente dat ze het juiste doet. Ze heeft vrij genomen van haar stage om alle reacties te kunnen lezen. Na het weekeinde hakt ze de knoop door wie de jurk krijgt. Een beklemmende klus.

"Er is bijvoorbeeld een briefje van een mevrouw die van weinig moet rondkomen en lijdt aan kanker. Voor ze dood gaat, zou ze nog met haar grote liefde willen trouwen. Dat is om stil van te worden. Zo zijn er veel meer berichten. Maar ook hele lieve reacties. Mensen die je uitnodigen voor hun trouwerij als ze de jurk mogen hebben." Ze krijgt er een warm gevoel van.

HandelZe bedacht haar goede daad op weg naar haar stage, nadat ze hoorde dat de eerste reeks jurken al meteen was uitverkocht. "Daarna zag ik al dat de jurken op marktplaats werden aangeboden voor soms wel 400 tot 500 euro. Dat maakte me een beetje boos. De jurk kost maar 30 euro en is toch eigenlijk bedoeld voor mensen die niet veel geld hebben. Die vallen door die handel dus gelijk weer buiten de boot. Toen ik doorkreeg dat er rond 12.00 uur een nieuwe serie jurken via internet te koop zou zijn, kroop ik achter de pc. Het was wel stressen of ik er één kon krijgen. Maar het lukte."

Uiteindelijk besloot ze er zelfs twee te kopen; ook een voor haarzelf. "Nee, ik heb zelf nog geen trouwplannen. Ik ben pas 20, dus kan nog wel even wachten. Maar ik vind de jurk ook wel mooi, dus dan zou ik hem zelf best willen dragen."

MarktplaatsMarktplaats zelf typeert de jacht op de goedkope trouwjurk als zeldzaam. Volgens een woordvoerder is de zoekterm 'trouwjurk Zeeman' in een dag tijd zeker 55.000 keer ingetoetst, waarmee het zoekwoord 'gratis' werd overtroffen. "Dat gebeurt maar heel zelden, bijvoorbeeld alleen in een strenge winter met de zoekterm schaatsen."