Nieuws Actueel

Verstappen wil tonnen van Picnic voor commercial met lookalike

Het management van Max Verstappen eist 350.000 euro van online supermarkt Picnic voor een parodiefilmpje waarin een lookalike van de Formule 1-racer boodschappen bezorgt. Dat bevestigt Verstappens manager Raymond Vermeulen desgevraagd aan het AD.

Sander van Mersbergen 26 januari 2017

Max3

Drieënhalve ton zou het bedrag zijn dat Picnic kwijt was geweest als ze de coureur hadden betaald voor deelname aan de commercial, stellen Verstappen en co. In werkelijkheid nam niet Verstappen, maar een jonge kennis van Picnic-eigenaar Michiel Muller plaats achter het stuur. De ondernemer beschouwt het filmpje, dat eind september online kwam, als een uit de hand gelopen grap.

Uit de hand gelopen grap

,,Als die jongen lacht, lijkt hij sprekend op Verstappen", zegt Muller. ,,Daar moeten we iets mee, dacht ik toen. We hebben in de officiële webshop van Verstappen een pet gekocht en het filmpje opgenomen. Het was helemaal niet de bedoeling groots uit te pakken. We hebben het op onze Facebookpagina gezet om onze bezorgers in het zonnetje te zetten. Het was beslist geen commercial."

De Picnic video met Max Verstappen, tekst gaat verder onder video%VIDEOWIDGET%

De video ging echter binnen de kortste keren viraal. De lookalike van Verstappen passeert in het filmpje een bus van supermarkt Jumbo (een belangrijke sponsor van Verstappen), om in een busje van Picnic te stappen.

Extra pikant: de publicatie kwam een dag nadat Jumbo een commercial met de échte Max lanceerde. Ook daarin is de racer te zien als boodschappenbezorger. Volgens Picnic is het puur toeval dat beide filmpjes zo kort op elkaar zaten. Jumbo gaf aan wel te kunnen lachen om het speldenprikje van de concurrent.

Misbruik van rechten

Het management van Verstappen ziet de lol er echter niet van in. ,,Picnic heeft de lookalike bewust gescout en ook heel slim het busje van Jumbo in beeld gebracht'', zegt Vermeulen, de manager van de coureur. ,,Dit gaat niet alleen om de belangen van Max, maar ook om die van Red Bull en Jumbo. We willen voorkomen dat in de toekomst ook andere partijen misbruik maken van zijn rechten."

Na publicatie eiste Verstappen dat het filmpje van internet verwijderd werd. Picnic gaf daar gehoor aan, maar is daarmee dus niet van een juridische procedure verlost. ,,We hebben geprobeerd er op een goeie manier uit te komen", zegt Muller. ,,Bijvoorbeeld door een bedrag aan een goed doel te schenken. Daar wilde Verstappens management niet in meegaan." Wanneer de zaak dient, is nog onbekend.

Jumbo commercial met Verstappen%VIDEOWIDGET%

Lees ook: Het bedrijf Max Verstappen gaat nu echt geld verdienenMarketing: Max Verstappen is naast de baan miljoenen waardBroers Coronel gaan vol gas in businessMax Verstappen wordt tech talent leader bij Exact