Nieuws Actueel

Verzekeraar Aegon kampt met lagere beleggingsinkomsten

Aegon heeft ook het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een verlies. Volgens de verzekeraar gaat het om een papieren verlies, dat te maken heeft met het afdekken van renterisico's in de Verenigde Staten. Daarnaast merkte Aegon dat klanten momenteel minder geneigd zijn om te beleggen vanwege de huidige economische onzekerheid. Zo waren de resultaten bij onder meer de Nederlandse divisie voor vermogensbeheer en bij de Amerikaanse beleggingsfondsen minder. Dat zorgde ervoor dat verbetering bij de verzekeringsactiviteiten en voordelen uit kostenbesparingen teniet werden gedaan.

ANP 10 november 2022

ANP101122050 1

Het verlies van het concern kwam uit op 206 miljoen euro. Het operationele resultaat viel met 429 miljoen euro 11 procent lager uit. Topman Lard Friese legt uit dat de verbeterde verzekeringsresultaten in de VS, de kostenbesparingen en de positieve uitkomsten van groei-initiatieven meer dan tenietgedaan werd gedaan door ongunstige marktomstandigheden. Het bedrijf wist ondanks de hoge inflatie de kosten verder terug te brengen. Het afgelopen kwartaal ging het om een structurele besparing van 50 miljoen euro. In vergelijking met 2019 liggen de kosten zo'n 300 miljoen euro lager.

Aegon kwam recent in het nieuws toen het zijn verzekeringsactiviteiten in Nederland onderbracht bij ASR. Die deal stelt Aegon volgens Friese onder andere in staat om sneller kapitaal terug te geven aan aandeelhouders.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws