Nieuws Actueel

Vincents Etten-Leur: Bistro in Franse sferen

Van een oosters wokpaleis naar een bistro in Franse sferen. Met Vincent van Gogh als inspirator. Horecaondernemer Jan Karel Fikke heeft grote plannen met zijn nieuwe bedrijf.

Ine Cup 22 juli 2016

Bistro Etten Leur

Geen Mei's Wok, ook geen Huis ten Bosch meer, maar Vincents. Dat wordt de nieuwe naam van het horecabedrijf dat Jan Karel Fikke wil beginnen in het pand op de hoek van de Oude Bredaseweg en de Markthof in Etten-Leur, schrijft BN de Stem. Een bedrijf dat een hotel, een restaurant, een kookstudio en een kookwinkel omvat. Met een naam die verwijst naar een van Etten-Leurs trekpleisters: Vincent van Gogh.

In het pand, sinds 2005 eigendom van Fikke, runt de horecaondernemer al het 25 kamers tellend hotel Huis ten Bosch. De familie Hu huurde tot voor kort een deel van het pand en exploiteerde daarin wokrestaurant Mei's Wok.

Bistroachtige sfeer"Bar en bistro, bed en boutique", vat Fikke samen. "Het hotel blijft gewoon, alleen de naam wordt anders. We gaan wel wat dingen veranderen zodat het een andere sfeer krijgt. Het restaurant, dat nu nog los staat van het hotel, wordt straks onderdeel ervan", vertelt Fikke, terwijl hij door het pand loopt waar ongeveer dertien jaar lang het wokrestaurant zat. "Dit gaan we helemaal verbouwen. Het wordt allemaal lichter en transparanter, met uitzicht op de Markt, op de Moeierboom. En het krijgt een bistroachtige sfeer." Hij wijst op een replica van Van Goghs Caféterras bij nacht dat achterin de restaurantruimte aan de muur hangt. "Dat schilderijtje viel me laatst op en toen ik het zag dacht ik: dát sfeertje moet het worden. Met dat idee zijn we aan de slag gegaan."

KookwinkelDe ingang van hotel en restaurant komt aan de Markthof, tussen het restaurant en een nu nog door een muur half aan het zicht onttrokken oud pandje. "Dat pand is driehonderd jaar oud en een pareltje. We gaan het restaureren en er een kookwinkel in maken. De muur ervoor gaat weg, zodat het pandje de volle aandacht krijgt." Ook begint Fikke in het 585 m2 grote restaurant een kookstudio. "Koken is hot en we willen op die manier fans binnen halen."

Het nieuwe restaurant krijgt 120 zitplaatsen. Fikke verwacht dat het werk biedt aan zo'n tien - parttime - medewerkers. "En voor de keuken heb ik vier koks nodig." Als alles volgens planning verloopt opent Vincents eind oktober de deuren.

Fikke exploiteert ook nog het een eindje verderop gelegen hotel-restaurant 't Witte Paard en hotel Port of Moerdijk in Moerdijk.