Nieuws Actueel

VodafoneZiggo ziet aantal mobiele abonnementen oplopen

Telecombedrijf VodafoneZiggo heeft in het eerste kwartaal de omzet een fractie opgevoerd, mede geholpen door groei van het aantal mobiele abonnementen. Wel daalde het aantal huishoudens die worden bediend met televisie, internet en telefonie op het vaste netwerk door de aanhoudende felle concurrentie, aldus VodafoneZiggo. Ook zag de telecomaanbieder de operationele uitgaven stijgen door hogere kosten voor met name personeel en energie.

ANP 10 mei 2023

ANP100523066 1

Volgens de onderneming ging de omzet op jaarbasis met 0,3 procent omhoog tot iets meer dan 1 miljard euro. VodafoneZiggo stelt dat het verlies van klanten met vaste internetaansluitingen kon worden opgevangen met groei bij mobiele abonnementen en zakelijke breedbanddiensten. De aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen daalde echter met ruim 8 procent tot 439,6 miljoen euro. Dat had te maken met een stijging van de kosten voor energie en lonen door de eind vorig jaar afgesloten cao voor werknemers van VodafoneZiggo.

Het fusiebedrijf van Vodafone en Ziggo denkt wel dat het zijn eerder gestelde financiële doelen voor 2023 gaat behalen. Daarbij wordt gerekend op groei van de omzet met een daling van het bedrijfsresultaat onder druk van hogere kosten. In een verklaring spreekt topman Jeroen Hoencamp van het telecomconcern van "significante tegenwind" door de kosteninflatie, met name bij energie en lonen.

Onlangs werd bekend dat VodafoneZiggo samen met KPN, T-Mobile en DELTA de clubs uit de Eredivisie heeft laten weten dat ze jaarlijks minimaal 180 miljoen euro willen betalen om de duels uit de hoogste voetbalklasse live te mogen uitzenden. De uitzendrechten van de wedstrijden in de Eredivisie zijn nog tot en met 2025 in handen van sportzender ESPN. VodafoneZiggo heeft vanaf 2024 sowieso de exclusieve uitzendrechten voor de UEFA Champions League en Europa League.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws