Nieuws Actueel

Volksuniversiteit Venray sluit, docenten gaan verder

De Volksuniversiteit Venray heeft besloten om, met ingang van het nieuwe cursusseizoen haar deuren te sluiten. Om te voorkomen dat de vele cursisten - van Sevenum en Horst tot Venray, Boxmeer en Gennep – dan op straat staan, hebben zeven collega-docenten besloten het onderwijs voort te zetten. Onder een nieuwe naam, Cursus Venray, en in een nieuw gebouw, de Kemphaan in Venray.

De Ondernemer 7 juni 2016

Cursus Venray docenten 1

Cursus Venray rust op twee pijlers. De eerste is het onderwijsaanbod voor volwassen. De andere pijler richt zich op bedrijven en organisaties. Net zoals in het verleden de Volksuniversiteit Venray maatwerk verzorgde, kunnen bedrijven en organisaties voortaan voor (bij)scholing van hun werknemers terecht bij Cursus Venray.

Totaalaanbod

Het totaalaanbod bestaat op dit moment uit cursussen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands voor anderstaligen, Spaans en kunstgeschiedenis, van beginnersniveau tot (conversatie)lessen voor gevorderden. Bijscholing voor werknemers wordt ook als maatwerkpakket voor bedrijven aangeboden.

Discipline

"We werken met groepen van maximaal tien cursisten”, vertelt Isabelle Kaanen, docent Frans bij Cursus Venray. “Op internet worden natuurlijk ook veel taalcursussen aangeboden. Maar om thuis voor een beeldscherm een nieuwe taal te leren moet je wel heel veel discipline hebben. In een groep is het gewoon leuker. En de wekelijkse lessen zijn ook een stok achter de deur om je huiswerk te doen. Je wilt toch laten zien, wat je kunt.”

Het nieuwe cursusseizoen wordt op 7 september met een feestelijke open dag geopend. Informatie en inschrijving voor cursussen of de open avond vind je op de website van Cursus Venray.