Nieuws Actueel

Voormalig restaurant Pieter Bruegel in handen van familie Huijbregts

Het horecapand aan de Gelderstraat in Hilvarenbeek, waar tot 2012 restaurant Pieter Bruegel was gevestigd, is gekocht door de familie Huijbregts, eigenaar van onder meer restaurant-herberg St. Petrus en Taverne Paulus in Hilvarenbeek. Concrete plannen voor de invulling van het horecapand zijn er op dit moment echter nog niet, meldt het Brabants Dagblad.

Erik van Hest 7 maart 2016

Dijkhuysje Restaurant Verhuizing

Jop Huijbregts, een van de drie zonen van de horecafamilie, laat weten dat het pand is gekocht tijdens een executieveiling. "We hadden een bod uitgebracht omdat het pand grenst aan een pand dat al van ons is. Het was dus een mooie kans om een buurpand te kopen, maar dat we de veiling wonnen was tegelijkertijd ook een beetje een verrassing."

Volgens Huijbregts kan het nog alle kanten op met de nieuwe aanwinst. "We kunnen er zelf iets gaan neerzetten, maar het kan ook nog zijn dat we het pand verhuren of dat er een winkel komt."

MogelijkhedenMogelijk gaat Piet Huijbregts, vader van Jop en oprichter van restaurant-herberg St. Petrus, een nieuwe uitdaging aan. "Er zijn nog veel mogelijkheden en die gaan we nu eerst eens rustig bekijken", aldus Jop Huijbregts.

De tuin en de keuken van het nieuw aangekochte pand sluiten aan op die van het pand waar Taverne Paulus is gevestigd. Mogelijk kan er dus een doorsteek worden gemaakt. "Het was daarom logisch en praktisch om een bod uit te brengen op dit pand. In het pand aan de Gelderstraat was zo'n 30 jaar lang restaurant Pieter Bruegel gevestigd, maar de bekende eetgelegenheid ging in 2012 failliet.