Nieuws Actueel

Vue geeft 'de Euro' in Den Bosch ander uiterlijk

Bioscoop Vue in Den Bosch zal een metamorfose ondergaan. Vanaf het najaar kunnen de bezoekers aan de Jan Heinsstraat terecht in acht zalen, meldt het BD.

Marc Brink 7 februari 2017

Euro cinema den bosch vue 1065

Bioscoop Vue (voorheen JT en Euro Cinema) aan de Bossche Jan Heinsstraat ondergaat binnenkort een ingrijpende renovatie. Door een nieuwe indeling wordt het aantal zalen met drie uitgebreid naar acht. "Het aantal stoelen blijft vrijwel gehandhaafd. Maar het grote voordeel is dat we na de renovatie meer films tegelijkertijd kunnen laten zien. Daar is behoefte aan", aldus Ron Sterk, algemeen directeur van Vue Nederland.

Renoveren

Enige tijd geleden zijn in de zalen in totaal 85 nieuwe stoelen geplaatst. "Maar we waren al heel wat langer van plan het gebouw te renoveren. Als alles volgens planning verloopt, begint de renovatie in maart of april en zal alles klaar zijn in het najaar."

Foyer

De uitbreiding zal gedeeltelijk ten koste gaan van de foyer. Die krijgt volgens Sterk een ander aanzien. Ook de toiletten worden vernieuwd. "We gaan zaal voor zaal te werk. Waarschijnlijk zal het gebouw voor bepaalde werkzaamheden hoogstens een paar dagen moeten sluiten. Na de renovatie zal het gebouw onherkenbaar zijn. Mensen zullen even naar buiten moeten lopen om aan de gevel te zien dat ze inderdaad in de Euro zijn, zoals veel Bosschenaren deze bioscoop noemen."

Digitaal geluid

Euro Cinema opende in 1975 aan Jan Heinsstraat 4B. In 2003 werd de bioscoop grondig verbouwd, voor een slordige 2,2 miljoen euro. De vijf zalen werden gemoderniseerd met nieuw digitaal geluid, nieuwe stoelen en bredere beeldschermen. Ook de hal werd aangepakt. Het was de bedoeling het gebouw uit te breiden met vier zalen, maar dat stuitte op fors verzet vanuit de buurt.

Contouren

Sterk verwacht niet dat er bezwaren komen tegen de geplande renovatie. "Alles blijft binnen de contouren van het bestaande gebouw."

Paleiskwartier

In het Bossche Paleiskwartier begint Kinepolis binnenkort met de bouw van een zeven zalen grote bioscoop. De opening van dat complex, met ongeveer vijftienhonderd zitplaatsen, is in het voorjaar van 2018. De geschatte bouwkosten bedragen twaalf miljoen euro.

Kosten

Sterk laat in het midden wat de renovatie van Vue kost. Wel benadrukt hij dat deze verbouwing ook was uitgevoerd zonder de komst van Kinepolis.