Nieuws Actueel

VVD Maasdriel blijft hameren op meer bedrijventerrein

De VVD in Maasdriel wil dat de gemeente werk maakt van een onderzoek naar de uitbreidingsmogelijkheden voor de bedrijventerreinen in Kerkdriel en Ammerzoden, schrijft Brabants Dagblad maandag.

Annemiek Steenbekkers 29 februari 2016

Onderzoek draagvlak ondernemersfonds

De fractie roept het college van B en W hiertoe op via een voorstel dat ze tijdens de raadsvergadering van volgende week donderdag inbrengt. Daarnaast zien de liberalen graag dat B en W specifiek gaan kijken naar de grond die in het verleden aangekocht is voor huizenbouw of naar andere gronden die al in het bezit zijn van de gemeente.

In de ogen van de VVD verdwijnen te veel bedrijven uit Maasdriel om zich op bedrijventerreinen elders te vestigen. "Alleen op de Kampen-Noord in Hedel is nog ruimte beschikbaar. Terwijl in buurgemeenten als West Maas en Waal, Zaltbommel en Aalburg er ruime uitbreidingsmogelijkheden zijn."

Ondernemers die in een bepaalde kern gestart zijn met hun bedrijf, zo stelt de partij, willen het liefst daar ook uitbreiden of binnen die kern verhuizen. "Het is dan ook te makkelijk om te zeggen dat een ondernemer maar naar de Kampen-Noord moet gaan."