Nieuws Actueel

In welke steden komt Hudson's Bay?

De komende twee jaar opent warenhuisketen Hudson's Bay 20 winkels in Nederland. De exacte locaties worden pas volgende maand bekendgemaakt, maar verschillende kranten melden al potentiële locaties waar filialen van de warenhuisketen moeten verrijzen.

Van onze redactie 17 mei 2016

Vd kalverstraat hudsons bay 1065

Dinsdagochtend werd bekend dat Hudson’s Bay Company winkels zal openen onder de naam Hudson’s Bay en Saks Off 5th. De eerste winkel opent op het Rokin in Amsterdam, op de plek waar tot nu warenhuis Haussmann gepland stond. De overige winkels zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Directievoorzitter Richard Baker laat weten dat er 'hoogwaardige winkelruimtes' zijn vastgelegd op zeer gewilde en aantrekkelijke locaties.

Zo gaat het Amsterdamse Rokin er straks uitzien met Hudson's Bay als nieuw vlaggenschip! pic.twitter.com/RYOwUBGuqO

— David Bremmer (@DavidBremmer) May 17, 2016

Het Parool meldt dat Hudson’s Bay in gesprek is met de eigenaar van het oude V&D-pand aan de Kalverstraat. De eigenaar van dit pand, IEF Capital bezit nog 11 V&D-panden in de rest van Nederland. Ook met ASR wordt onderhandeld. ASR bezit 6 V&D-panden, in onder andere Amstelveen, Haarlem en Leiden. Het pand in Amstelveen wordt verbouwd zodat er naast winkels ook appartementen in gevestigd kunnen worden.

De Volkskrant meldt op basis van bronnen bij Hudson's Bay:

AmsterdamHaarlemAmstelveenAlmereDen HaagRotterdamBredaDen BoschAmersfoortEnschedeZwolle

Het Parool meldt daarnaast:

LeidenUtrecht

Lees ook:

Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in Nederland