Nieuws Actueel

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017: Jordex Shipping & Forwarding

Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Directeur Ruud Maaskant ontving de prijs uit handen van Pieter van den Hoogenband. Volgens de vakjury, die onder andere bestaat uit professor Erik Scherder en Pieter van den Hoogenband, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Jordex neemt het stokje over van Zalsman uit Zwolle.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 27 maart 2018

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland werd uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. Volgens Van den Hoogenband loopt Jordex voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers.

Vitaliteit, gezondheid en respect zijn kernwaarden binnen Jordex. “Het is een simpele rekensom”, stelt directeur Ruud Maaskant. “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.”

Alle facetten

Tot in detail is er aan alle facetten gedacht: van huisvesting en kantoorindeling tot het realiseren van een ‘huiselijke’ vertrouwde werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades. Daarnaast opende Maaskant enkele maanden geleden een complete fit20 studio, met professionele begeleiding. Bijna alle medewerkers gaan hier wekelijks twintig minuten aan de bak. Onder werktijd! Het resultaat is concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Stokje overnemen

Van den Hoogenband ging in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. Jordex liet onder andere Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop en Xcellent uit Amersfoort achter zich. Jordex neemt als de landelijke winnaar het stokje over van Zalsman, de onderneming die zich tot en met deze verkiezing Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mocht noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Louise Gunning (universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam), Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie), Pieter van den Hoogenband (olympisch zwemkampioen) en Annet Koster (directeur MKB-Nederland) vormen samen de jury. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ werkgevers om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.