Nieuws Actueel

Wat maakt de markt in Kampen gezellig?

De kooplui van de maandagmarkt in Kampen vragen het zich hardop af. Op sociale media doet de marktcommissie een oproep zo veel mogelijk tips te krijgen.

Anton Goegebeur 5 april 2016

Markt pixabay 1

"In juni moeten we bij de gemeente met een concreet plan komen", zegt commissielid Harmen Westerink van groente- en fruitkraam Vitamientje.

Een maand geleden werd voor Westerink duidelijk dat de almaar krimpende maandagmarkt een nieuwe impuls nodig heeft. De commissie stapte naar de gemeenteraad. De raadsleden vroegen om een duidelijk plan, in samenwerking met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

OnderzoekAlvorens met een plan over ondermeer herinrichting te komen, wil de commissie beter op de hoogte zijn van wat klanten willen. "We willen ons goed voorbereiden", stelt Westerink.

"Wij hebben natuurlijk een visie, maar tijden veranderen en zo verandert ook de wens van de consumenten." De tips mogen over vanalles gaan. Westerink heeft er het liefst zo veel mogelijk. Thema's die volgens hem spelen, zijn opstelling, reclame en absentiebeleid.