Nieuws Actueel

"We gaan binnen en buiten flink huishouden"

Bistronoom Woerden opent in juli aan het Kazerneplein. Op de plek van El Rey beginnen Kirsten Veltkamp en Jan Cees Graafland hun restaurant waar je in een relaxte setting kunt dineren op gastronomisch niveau, schrijft het AD.

Femke Rodenburg 11 mei 2016

Bistrowoerdengraaflandveltkamp

Eigenlijk hadden ze nu vakantie moeten vieren in Thailand. In plaats daarvan zijn Jan Cees Graafland (29) en Kirsten Veltkamp (25) uit Woerden druk met de voorbereidingen van hun eigen restaurant. "Maar dat is geen straf, hoor," zeggen ze er meteen bij. "Ik heb altijd al gedroomd van een eigen restaurant voor mijn dertigste," vertelt Graafland, die de afgelopen 9 jaar chef-kok was bij De Dukdalf.

Samen met zijn vriendin wordt deze droom in juli waarheid. "We zijn 2,5 jaar geleden al begonnen met het idee om samen iets te starten," legt Veltkamp uit, die de middelbare en hogere hotelschool volgde en in de horeca en marketing werkte. Het lastigste was om een geschikte locatie te vinden. "Toen we hoorden dat er plannen lagen voor een verhuizing van El Rey, zijn we met Junior gaan praten. Het pand biedt voor ons het totaalplaatje: we kunnen hier alles doen wat we willen."

Allure

Brandenburg: "Wij zijn na 5,5 jaar op deze plek toe aan een nieuwe stap en doen graag een stapje opzij om dit pand weer van allure te voorzien door enthousiaste Woerdenaren." Per 1 juni sluit El Rey om elders in het centrum weer te openen. "We zoeken de loop van het winkelende publiek en willen een grotere focus leggen op de lunch." De ondernemer heeft zijn oog laten vallen op het voormalig pand van Zeeman in de Rijnstraat. "Of en per wanneer dat lukt is nog onzeker, maar in de tussenliggende periode zal El Rey op een tijdelijke locatie opduiken," zegt Brandenburg geheimzinnig.

Niet te herkennenZeker is wel dat het restaurant aan de Kruittorenweg, dat ruimte biedt aan 65 gasten, straks niet meer te herkennen is. "We gaan binnen en buiten flink huishouden. Ook het terras wordt anders," vertelt Veltkamp. "We willen een bistro waar iedereen kan binnenstappen en zich thuis voelt. Dus geen jasje-dasje of linnen op tafel."

OpenBistronoom is straks van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur open voor borrel, aperitief en diner. Er komt een kaart met huisgemaakte borrelhappen van bitterballen tot gedroogde worsten. De menukaart wordt van gastronomisch niveau, maar niet van sterrenniveau, benadrukt Graafland.

De chef-kok kijkt er naar uit om zich creatief helemaal te kunnen uitleven. "Ik wil Woerden culinair uitdagen met bekende en minder bekende producten, zoals kruiden en eetbare bloemen." Veltkamp: "Onze passie is om gasten een mooie avond te laten beleven."

WijnproeverijOok voor de kelder, die El Rey gebruikt voor salsaworkshops en besloten feestjes, heeft het stel al plannen. "In de toekomst willen we daar een wijnkelder maken en wijnproeverijen houden, maar we richten ons nu eerst op Bistronoom," legt Veltkamp uit. "Het wordt een heel spannende periode en een groot leertraject, maar we gaan er 200 procent voor."