Nieuws Actueel

Websites Amerikaanse luchthavens kort offline na cyberaanval

De websites van een aantal grote Amerikaanse luchthavens gingen maandag korte tijd op zwart na een cyberaanval door een pro-Russische hackersgroep. De ddos-aanvallen troffen websites van luchthavens in verschillende grote steden waaronder Atlanta, Chicago, Los Angeles, New York, Phoenix en St Louis.

ANP 10 oktober 2022

ANP101022224 1

Bij een ddos-aanval wordt een website offline gehaald door hem te overspoelen met data. De luchthavenwebsites waren het doelwit nadat de pro-Russische hackersgroep KillNet een lijst van sites had gepubliceerd. De groep riep zijn volgelingen op deze aan te vallen. De aanvallen troffen alleen de publieke websites van de luchthavens. Deze verstrekken vlucht- en dienstinformatie en hebben geen invloed op de activiteiten.

KillNet heeft vorige week de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op een aantal websites van de Amerikaanse overheid. Het collectief heeft het gemunt op andere landen die zich verzetten tegen de Russische invasie in Oekraïne. Het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) gaf niet direct commentaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws