Nieuws Actueel

Wesleys truckshow: leven in Krabbendijke

Joeri Wisse | Foto: Mechteld Jansen 15 januari 2016

Wesley truck fotos

Honderdvijftig glimmende trucks, een feesttent van 15 bij 35 meter, een frietkraam en een springkussen. Wesley van Hengel wil op 10 en 11 juni bewijzen dat hij met relatief weinig middelen een gezellig en gratis toegankelijk evenement kan neerzetten: de truckshow Krabbendijke.

De 35-jarige Krabbendijkenaar is al vanaf zijn geboorte idolaat van vrachtwagens. "Mijn vader was chauffeur. Vanaf het moment dat ik nog heel klein was, wilde ik altijd mee, mee en nog eens mee. En dat is altijd zo gebleven.” Toch koos hij, mede op aanraden van zijn vader, voor een ander vak. "Ik heb niet eens mijn groot rijbewijs, maar trucks zijn wel altijd mijn grootste hobby gebleven.” Zo is hij vaak langs de snelweg of op de Rotterdamse Waalhaven te vinden om trucks te spotten. "Die foto’s plaats ik op mijn facebookpagina Wesley Truck Foto’s. Die wordt gevolgd door meer dan 21.000 mensen uit binnen- en buitenland.”

Verder bezoekt hij in zijn vrije tijd alle grote truckshows in Nederland en België. Een maand of vijf geleden opperde hij op Facebook er zelf één te houden in Krabbendijke. "Ik vond het wel tijd voor wat leven in de brouwerij. Het enige echte feest hier in de buurt zijn de Mosseldagen. Verder is er eigenlijk niks. Het was eerst als grapje bedoeld, maar ik kreeg zoveel positieve reacties van mensen uit de transportwereld, telefoontjes van chauffeurs die zeiden ‘Hé Hengel, dat moet je gewoon doen!’...”

Nadat hij van transportbedrijf Minnaard toestemming kreeg hun terrein op de Oostpolder te gebruiken, stapte hij naar de gemeente. "Die begrepen me eerst verkeerd, dachten dat ik een show met monstertrucks wou! Toen ik had uitgelegd dat alle vrachtwagens gewoon stil blijven staan, vonden ze het een goed plan. Het past ook wel goed bij Reimerswaal waar veel grote transportbedrijven zitten.”

Ondanks dat er ‘bizar veel’ papierwerk bij komt kijken, is Wesley al een heel eind. "Ik wil alles volgens het boekje doen, zodat ik het volgend jaar weer mag organiseren. Zo hebben we een cursus gevolgd voor verkeersbegeleider.” Wesley krijgt hulp van familie. "Mijn vrouw Diana doet de financiën, mijn schoonzoon Jeroen van der Linden is zelf chauffeur en regelt dat er veel deelnemers komen.” Dat loopt al aardig. "De inschrijving is nog niet officieel open, maar we hebben al zestig aanmeldingen.” Daarbij zal ook de Dakar-truck van Hoondert te zien zijn. Het evenement is gratis te bezoeken. "Alle opbrengst die overblijft gaat naar het goede doel, stichting Hoogvliegers.”

Meer informatie: www.truckshowkrabbendijke.eu.