Nieuws Actueel

Verbouwde Super 3.0 heropent in Westkapelle

De muziekvereniging is opgetrommeld en de laatste spullen worden woensdagmiddag nog opgeruimd. De Westkapelse Spar is klaar voor de heropening 's avonds na de grote verbouwing, meldt PZC.

Van onze redactie 9 februari 2017

Spargoed 1

'Het was het gesprek van de dag' lacht een Westkapelse. ,,In de winkel praat het personeel met elkaar via headphones. Van die oortjes. Leuk toch.'' Die oortjes zijn niet de enige verandering in de vernieuwde supermarkt waar Joop Kesselaar sinds oktober vorig jaar de scepter zwaait. Hij nam de zaak over van Jaap en Leny Minderhoud.

Super 3.0

Woensdagavond was de feestelijke opening van de Super 3.0 zoals de winkelketen het noemt. ,,Och'', zegt Kesselaar laconiek; ,,super 3.0? Het is de nieuwe Sparformule maar met mijn sausje erover.'' De winkel, met een vloeroppervlak van zo'n 900 vierkante meter, ging de afgelopen anderhalve week volledig op de schop vertelt de winkelier. ,,Helemaal gestript, van voor naar achter en van links naar rechts. Nieuw plafond, andere verlichting en andere indeling.''

Met nieuw aanbod ook zoals campingspullen, verse pizza en broodjes die in de winkel worden belegd en afgebakken, versgeperste smoothies en kinderspeelgoed. ,,Ik wilde alles. In de wintermaanden zijn wij buurtsuper. Ook voor de omringende dorpen. In het seizoen krijgen we veel toeristen binnen. Die kunnen dan lekker even een broodje halen om mee te nemen naar het strand of de vergeten strandbal of boek bij ons halen.'' De winkel is nu dagelijks open van acht tot acht en zondag van acht tot zes uur.

Buitenlandse biertjes

De slijterij, bakkerij en slagerij zaten er al, net als het PostNL-punt. ,,Ik heb nu wel meer buitenlandse biertjes'', vult hij aan. Kesselaar heeft 38 personeelsleden in dienst, goed voor veertien fte. Hij schat dat hij tussen de dertienduizend en veertienduizend artikelen in huis heeft. De Zeeuw, 'ik kom uit Goes, maar kwam hier altijd op het strand', had in Hoogerheide een supermarkt voor hij naar Westkapelle kwam.

En die oortjes? Hij moet er om lachen. ,,Ik hou van rust in de winkel, geen heen en weer rennend personeel of intercom met mechanische mededelingen die door de winkel schallen; 'Ding, dong, wil Pietje naar kassa zes'. Dat schalt door de winkel en is vaak niet te verstaan. Dit werkt veel beter en stiller.''