Nieuws Actueel

'Wethouder matst restaurant'

De liefde is iets moois. Maar de SP in Capelle aan den IJssel vindt dat wethouder Ans Hartnagel volledig het spoor bijster is, meldt het AD. Onder het motto 'I love Capelle' betuigt de bestuurder op grote billboards die her en der zijn te zien, haar liefde voor het Capelse restaurant Fuiks. "Gaat de wethouder nu ook reclame maken voor andere restaurants?'' vraagt de oppositiepartij zich af.

Carel van der Velden | Foto: Frank de Roo 8 maart 2016

Wethouder Restaurant

De SP, die in schriftelijke vragen om opheldering vraagt, vindt het bespottelijk dat de wethouder 'partij kiest' voor een individueel bedrijf. "Als gemeentebestuurder wordt zij geacht de belangen van alle Capelse ondernemers te dienen", zegt raadslid Jurgen van der Sloot. "Dit vind ik niet fair in de richting van andere restaurants."

CharmesDe campagne is bedoeld om de charmes van de Rotterdamse buurgemeente onder de aandacht te brengen. "Heeft Fuiks ook meebetaald aan de campagne?" vraagt Jurgen van der Sloot zich af. "Als dat niet het geval is, gaat Hartnagel dan binnenkort ook andere restaurants aanbevelen?"

Wethouder Ans Hartnagel is zich van geen kwaad bewust en verklaart: "Het gaat om een campagne van de Capelse Jongerenraad, die op hun manier de gemeente op de kaart willen zetten. Zij hebben uit het archief een foto geplukt en een uitspraak van mij erbij gezet. Maar ik sta hier helemaal achter. Vanaf het terras van Fuiks keek ik met mijn moeder over de Hollandsche IJssel. Aan het eind van haar leven genoot ze hier enorm van. Het zou toch vreemd zijn als ik niet mag zeggen dat dit een dierbare plek is? Andere restaurants zijn mij overigens even lief."