Nieuws Actueel

Winkel snuisterijen vindt centralere plek in Ugchelen

Wilma van Wijk | Foto: 1 februari 2016

T achterhuus miranda buitenhuis sandra hanskamp shop in shop ughelen

De naam 't Achterhuus doet de zaak niet langer eer aan. Want de winkel van Miranda Buitenhuis en Sandra Hanskamp opent morgen op een prominente plek in Ugchelen, meldt de Stentor. Van de loods achter de Primera aan de Ugchelseweg is het na vijf jaar tijd voor de volgende stap. Aan de Molecatenlaan is niet alleen een zichtlocatie gevonden, er is ook vier keer zoveel ruimte.

Het zijn drukke dagen voor Buitenhuis en Hanskamp. Nog steeds zien ze open plekken die met artikelen kunnen worden gevuld. Of een tafel die op de juiste plaats wordt gezet. En dat alles om een goede sfeer in de winkel, met daarin een mix van snuisterijen en huishoudelijke artikelen, te brengen.

Morgen is de openingsdag van het nieuwe Achterhuus in Ugchelen. Familie en bekenden zijn ingeschakeld om mee te helpen met de laatste loodjes. De enthousiaste dames waren al gewend hun klanten open en gastvrij te ontvangen. Dat kan nu in een veel grotere ruimte. "Soms was het daar te veel kruip-door-sluip-door. Op zich ging het wel, maar alles komt hier beter uit'', vertelt Hanskamp. De dames zijn blij met het resultaat. "Het is een winkel met beleving. Het is belangrijk dat de mensen het leuk vinden om hier te komen. En in elke prijsklasse is wel wat te vinden."

Shop-in-shopVijf jaar geleden startte het tweetal in een voormalige loods achter de Primera. Buitenhuis en Hanskamp durfden een nieuwe stap te zetten en huurden het, al een tijdje leegstaande, nabijgelegen pand aan de Molecatenlaan.

Ook op deze zichtlocatie is een groot deel van de ruimte ingericht als shop-in-shopwinkel. Aanbieders presenteren er allerlei producten. Tassen, kleding, sjaals en sieraden, om maar wat te noemen. "Maar er staan ook spullen van ons zelf. We verkopen nu wat huishoudelijke artikelen. Dat is in ontwikkeling. Maar we zijn geen Novy", haast Hanskamp zich te zeggen.

Texelse dekbeddenDe verkoop van beddengoed en Texelse dekbedden is ook nieuw. Die artikelen zijn te vinden in de 'beddenhoek'. Zo zijn er bewust hoekjes gecreëerd om de klant naar de juiste plek te verwijzen. Buitenaccessoires zoals vogelhuisjes en lantaarns hangen en staan onder de veranda. Blikvanger is het antieke bad. Uiteraard bij de bad accessoires. "Ik had het bad jaren in de tuin staan. Iemand had hem een keer over. Ik zei: Geef mij maar voor in de tuin. Dan doe ik er waterplanten in. Dat is er nooit van gekomen. En nu staat hij mooi opgeschilderd hier", vertelt Buitenhuis lachend.

Het wachten is nog wel op de houten horloges die in bestelling zijn. Sandra Hanskamp: "Dat is van de organisatie Trees for all. Daar planten ze bomen voor terug. Ik hoop dat ze op tijd binnen zijn en dat het nog voor 2 februari lukt."