Nieuws Actueel

Winkelbedrijf Target stijgt op Wall Street na resultaten

Target behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen wel wat tegen. Het aandeel werd ruim 1 procent hoger gezet.

ANP 17 mei 2023

ANP170523181 1

Een dag eerder kwam doe-het-zelfconcern Home Depot met tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Donderdag komt Walmart, de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten, met kwartaalcijfers. Home Depot steeg 1 procent en Walmart zakte 0,4 procent.

De aandacht van beleggers ging verder uit naar de moeizame onderhandelingen tussen de Democraten en de Republikeinen over het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Als het schuldenplafond niet wordt verhoogd, kunnen de VS binnenkort bepaalde betalingen niet meer uitvoeren wat wereldwijd tot grote financiële onrust kan leiden.

Manchester United

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,4 procent hoger op 33.160 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 4219 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent op 12.388 punten.

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een beursnotering heeft in New York, maakte een koerssprong van bijna 4 procent. Persbureau Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat de investeerdersgroep uit Qatar een verbeterd bod heeft uitgebracht op de club van de Nederlandse trainer Erik ten Hag.

Western Alliance dikte bijna 13 procent aan. De regionale bank liet weten dat de banktegoeden in het huidige kwartaal tot nu toe met meer dan 2 miljard dollar zijn toegenomen. Ook andere branchegenoten als PacWest Bancorp en Zions Bancorp gingen mee omhoog en klommen ruim 11 en bijna 3 procent. De kleinere Amerikaanse banken liggen al enige tijd onder een vergrootglas door het omvallen van drie branchegenoten in de afgelopen maanden.

Tesla

Tesla ging 0,5 procent omhoog. Topman Elon Musk liet tijdens de aandeelhoudersvergadering weten dat Tesla zal proberen om via reclames de vraag naar zijn voertuigen verder aan te wakkeren. Tot nu toe heeft de fabrikant van elektrische auto's nauwelijks geld uitgegeven aan traditionele marketingkanalen om zijn auto's te verkopen.

Wynn Resorts won dik 5 procent. Analisten van de Britse bank Barclays verhoogden het advies voor de uitbater van hotels en casino's. Verder steeg Keysight Technologies ruim 9 procent. De fabrikant van meetapparatuur boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf ook een optimistische prognose voor het huidige kwartaal af.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws