Nieuws Actueel

Winnaar ondernemersprijs grijnst hele dag van oor tot oor

Peter Schilthuizen | Foto: Frank de Roo 13 januari 2016

Ondernemersprijs Winnaar

Bij het Nieuwerkerkse bedrijf Ortho Innovatief grijnzen ze nóg van oor tot oor. Zo trots zijn ze dat ze de Ondernemersprijs Midden-Holland hebben gewonnen, vertellen ze in het AD.

"Ik had dit echt niet verwacht", zegt directeur Arie van Tienhoven. Maandagavond werd de prijs uitgereikt. Van Tienhoven sleepte de prijs binnen in de categorie midden- en kleinbedrijf.

Een grote beker of geldprijs is er niet te winnen met de ondernemersprijs, die wordt uitgereikt door Network Business Events. "Je krijgt een glazen award en een ingelijste oorkonde. Het is net zoiets als een volleybalwedstrijd winnen", zegt Van Tienhoven lachend. Belangrijker vindt hij de waardering voor zijn erkende social enterprise. Ortho Innovatief lost complexe zitproblemen op voor cliënten die op zorg zijn aangewezen. Er werken in totaal 22 mensen, waarvan 8 medewerkers een beperking hebben.

JuryDe jury schreef in het juryrapport: "Ortho Innovatief is er voor mensen, betreft mensen, innoveert en speelt in op een maatschappij die qua zorg verandert. De jury was onder de indruk van de visie van de ondernemer op dit punt."

Van Tienhoven wil met de ondernemersprijs als steun in de rug zijn bedrijf verder profileren in de markt. De komende maanden staat intern een aantal veranderingen op de rol, maar de bedrijfsnaam Ortho Innovatief blijft hoe dan ook gehandhaafd. "We zouden gek zijn als we dat nu veranderen. Daarnaast gaan we wel werken met andere merknamen als Sitcare. Ook onze website gaat op de schop. Je moet blijven vernieuwen."

Als nevenactiviteit heeft Van Tienhoven in hetzelfde pand nog een bedrijf: Koffie met Zorg. Opgezet volgens dezelfde formule als Ortho Innovatief, met een tweeledig doel: lekkere koffie op de markt brengen én medewerkers met een beperking zinvolle dagbesteding bieden. "Ook met dat bedrijf willen we ons komend jaar verder profileren."