Nieuws Actueel

Winterswijkse ondernemer wil jong talent lokken met leasewoning

Na de auto en de fiets kunnen werknemers nu ook een huis leasen, schrijft De Stentor. Althans, als het aan ondernemer Carel van Sorgen ligt. Zijn idee 'Scargo' moet jong talent naar de Achterhoek lokken.

Peter Zandee en Jan Ruesink 9 november 2017

Carel van Sorgen

Jong, hoogopgeleid personeel is moeilijk naar de Achterhoek te lokken, omdat het bij een volgende stap in de carrière niet met een onverkoopbaar huis wil blijven zitten. De oplossing? Een verhuisbare woning, die je kunt meenemen naar je volgende baan.

Scargo

Winterswijker Carel van Sorgen, eigenaar van 247Tailorsteel in Varsseveld en 247Tubestore in Winterswijk heeft daarom een nieuw initiatief bedacht, SCargo. Dat meldt hij in het industrievakblad Link Magazine.

SCargo wil op industriële schaal flexibele en goedkope woningen maken, die dan als secundaire arbeidsvoorwaarde aan jong talent aangeboden kunnen worden als een soort leasewoning. Voor starters op de arbeidsmarkt is de aanschaf van een woning vaak niet haalbaar, terwijl thuis blijven wonen of huren vaak ook geen optie is, aldus Van Sorgen. Bij een volgende stap in hun carrière kunnen ze dan hun huis meenemen of plaatsmaken voor een andere bewoner.

Lees ook: Met deze slimme maatregelen houdt Ravo medewerkers langer binnenboord

In Winterswijk staat al een modelwoning en als er 200 besteld zijn, wil SCargo met de productie van de prefabwoningen beginnen. Met enkele bedrijven en gemeenten in de Achterhoek wordt al gepraat over een SCargowijk met 50 demontabele woningen. Maar ook Pim Hondevelds stroblokwoningen (Straw Blocks Systems) en in Lochem ontwikkelde tiny houses krijgen de wind mee, om in de Achterhoek flexibeler woningbouw mogelijk te maken. Alles wat na 2025 weg kan, helpt de regio zich te wapenen tegen bevolkingskrimp.