Nieuws Actueel

Woede na plots afgelast eetfestival

Het Vaudeville Food Truck Festival werd zondagochtend plots afgelast, aldus het Brabants Dagblad. Twintig ondernemers stonden voor een gesloten deur van de Brabanthallen in . Ze doen morgen aangifte tegen de organisatie.

Hein Eikenaar 17 mei 2016

Brabanthallen 1065

Heeft de organisatie van het Vaudeville Food Truck Festival de boel opgelicht of was het onkunde? Dat mogen politie en justitie bepalen, zegt Lisette Moerland, onderneemster en woordvoerster namens twintig gedupeerde foodtruck-ondernemers. "Maar ze hebben alle schijn tegen zich."

Ze doet morgen namens de ondernemers aangifte tegen de organisatie, een nieuwkomer op de markt. Moerland schat de totale schade op tienduizenden euro's. Ze was zelf met haar 'La Grande Dame' vanuit Breda naar afgereisd. Iedere ondernemer had, zegt ze, al staangeld van 475 tot 500 euro betaald. "Daarnaast hebben we producten ingekocht en rekenen we op een bepaalde omzet. Alles wat je hebt ingekocht kan in de kliko. Je komt per ondernemer al snel op een schade van minimaal 1.500 euro."

VreemdZondag in de vroege ochtend stonden zo'n twintig ondernemers bij de Brabanthallen klaar om zich te installeren voor het eetfestival waar volgens de organisatoren ruim vijfduizend bezoekers op af zouden komen. De deuren bleven tot hun onaangename verrassing echter gesloten. Libéma, eigenaar van de Brabanthallen, had daartoe besloten omdat het Vaudeville Food Truck festival zijn betalingen niet was nagekomen. "Ze hebben heel veel kansen gehad, tot het laatste moment, om aan hun verplichtingen te voldoen", zegt een woordvoerder. "Dat was niet gebeurd. Er zou voor aankleding van de ruimte worden gezorgd, ook dat was zondagmorgen niet het geval. Toen hebben we er de stekker uitgetrokken."

In de loop van de ochtend doken tussen de ondernemers ook de twee organisatoren op. Die gedroegen zich vreemd, zegt Moerland. "Ze stelden zich steeds onder andere namen voor en zeiden niet de eindverantwoordelijken te zijn." Ook bleek de Facebookpagina van het evenement plots uit de lucht gehaald.

AanhoudingOmdat er een conflict dreigde te ontstaan tussen de boze ondernemers en het stel, werd de politie gebeld. Die hield de vrouw aan, een 37-jarige inwoonster uit Assen. Ze werd nog gezocht voor een ander voorval. De politie kan niet bevestigen of dat met oplichting te maken had. Behalve de ondernemers waren voor het eetfestival een beveiligingsbedrijf en artiesten geboekt. Ook zij konden rechtsomkeer maken.

Libéma, eigenaar van de Brabanthallen, besluit vandaag of het bedrijf ook aangifte doet. Ook hier loopt de schade , aldus een woordvoerder, in de duizenden euro's.