Nieuws Actueel

Wokrestaurant Zwolle bijt in stof; Bowlen en Zo kan verder

Het nieuwe vermaakcentrum Bowlen en Zo aan de Boerendanserdijk in Zwolle kan doorgaan met de voorbereidingen. Een poging van het naastgelegen wokrestaurant in het stadion daar een stokje voor te steken, is mislukt.

Fransisca Muller | Foto: Thinkstock 16 maart 2016

Bowlen thinkstock

Wokstadion trekt al geruime tijd ten strijde tegen het bedrijf dat boven de Sligro moet komen, met elf bowlingbanen, een pool- en snookercentrum, glowgolf en diverse restaurantformules. Het ligt hemelsbreed op 300 meter afstand van de wok. De gemeente heeft daar inmiddels een vergunning voor verleend. Er is nu een verbouwing gaande en het bedrijf wil dit voorjaar open.

BezwaarHet restaurant had bij de rechter in Zwolle om het stilleggen van de werkzaamheden gevraagd in afwachting van de behandeling van een bezwaarschrift tegen de vergunning voor Bowlen en Zo. De voorzieningenrechter maakt echter korte metten met het bezwaar en stelt dat het de wok eigenlijk alleen om de concurrentiebelangen gaat. En dat kan geen reden zijn om een vergunning voor een ander bedrijf tegen te houden.

Argumenten afgewezenOok de andere argumenten zijn door de rechter afgewezen. Zo had het wokrestaurant betoogd dat de komst van het vermaakcentrum niet past op bedrijventerrein De Vrolijkheid. Maar volgens de rechter ligt daar genoeg gemeentelijk beleid aan ten grondslag. Jaren geleden besloot de gemeente al om meer ruimte te geven aan 'leisure'op dit bedrijventerrein.