Nieuws Actueel

Zakenvrouw Sylvie Meis: lingerielijn presenteren doe je zo

Sylvie Meis (39) presenteerde gisteren in Hamburg haar nieuwe lingerielijn. Een minicircus met veel roze, geklik en slipjes, meldt het AD.

DENNIS JANSEN | Foto's: Getty 28 september 2017

Sylvie meis lingerie sylvie flirty

Of Syl even een ballonnetje wil hooghouden voor de camera? De kleine diva ligt op een kingsizebed tussen witte sluiers, kussens en een paar honderd roze ballonnen. Ze heeft haar armen net al gespreid alsof ze aan het juichen was. Haar benen al een keer opgetrokken. Haar hand onder haar kin. Achter haar hoofd. In haar zij. En nu even hooghouden? Kein problem.

Lees ook: Katja Schuurman: eigenzinnige zakenvrouw met sociaal hart

Sylvie Flirty

Sylvie Meis pakt een ballon, tikt 'm met haar hand in de lucht en vergeet onderwijl niet te lachen. Het is een tik, een lach en geklik, want jawel, er zijn vandaag tientallen fotografen en journalisten in Studio Lux. Hier, in een loft aan een klein straatje in Hamburg, presenteert Sylvie Meis de lingerielijn waar ze twee jaar aan heeft gewerkt: Sylvie Flirty. Hier is de Geschwister-Scholl Strasse, een doodgewoon straatje waar stratenmakers zich in het zweet werken. Waar je links een piepklein bakkertje treft en rechts een doodgewone dartwinkel. Waar 'gewoon' overgaat in 'glamour', als je door het poortje bent en je rechts op de trap de eerste rozenblaadjes vindt die je leiden naar de wereld van Sylvie.

Goodiebags

Bij binnenkomst in de loft valt het oog onmiddellijk op twee grote schalen. Geen chocolade, koekjes of snoepjes, maar slipjes. Niet om in te graaien of mee te nemen, svp. Daar zijn straks de mini-goodiebags voor die rechts op de tafel staan: een kek doosje slipjes. Daar draait het vandaag om: slipjes, bh's, jarretels, setjes, nachthemdjes en kimono's. En vooral om Sylvie zelf. Ook als ze er zelf nog niet is, tref je haar overal, want aan alle kanten komen haar foto's je tegemoet. Sylvie in felrode lingerie leunend tegen een stoel. Sylvie in zwarte kimono op een bed. Sylvie in witte string van achter gefotografeerd. Sylvie voor de spiegel. Het is zacht, zoet en vooral roze, de kleur van haar merk, die alom aanwezig is. In de vloerkleden, de macarons, kaarsjes, schilderijtjes, het bed, de kussens, de lippenstift van Sylvie (die ze even bijwerkt als er tussendoor sushi is gehaald), ja, zelfs de feta aan de stokjes met olijven is roze gekleurd. ,,Door het bietensausje", verklapt de kok. En roze ballonnen natuurlijk. Ze zijn er niet voor niets, want er is vandaag toch een soort kindje geboren. ,,De zwangerschap duurde alleen ietsje langer", grapt Sylvie later.

(Tekst gaat verder na de foto)

Regisseur

Als ze haar entree maakt, in flinterdun kort jurkje en op roodglimmende hakken, schieten de fotografen naar de deuropening. Daar weet Sylvie precies wat ze moet doen. Verleidelijk kijken, glimlachen, zwaaien, been optrekken. Sylvie is de regisseur van haar eigen circus. Als een zwerm strontvliegen volgen de fotografen haar als er gekozen wordt voor de hoek met een roze rozenwand, door Sylvie liever omschreven als flowerwall. Klinkt wat meer glamourachtig natuurlijk.

Amazon

Na het gezang van Leony die zichzelf op de piano begeleidt, heet Sylvie iedereen welkom in haar wereld. Bedankt ze de directeur van webwinkel Amazon die haar merk zal verspreiden. Dan gaat de fotoshoot weer verder. Het is in de slipstream van Sylvie zo dringen geblazen dat fotografen een portret van haar omver lopen. Ze gaat met een macaron op de foto, want ook een net-niet-hapje is goed voor honderden klikken. ,,Vanavond neem ik echt een hapje, hoor", glimlacht ze.

(Tekst gaat verder na de foto)

Perfect

Dan zal er ook champagne zijn. En komen haar intimi. Haar familie, zoontje Damián en verloofde Charbel. Nu eerst nog de interviews, waarvoor ze haar eigen lampen heeft geregeld met de toepasselijke naam 'Diva-light' - er is niemand die beter weet hoe Sylvie perfect in beeld komt dan Sylvie zelf. Dan de laatste fotoshoot. Die op bed, waar ze in alle standen poseert. Beweegt. Spontaan of op commando. Lacht. De lippen tuit. En flirt, ook met de camera. ,,Het is wel een circus, hè? Maar ik kan ervan genieten, want ik ben toch een soort van showgirl."

Ik kan van mijn lingeriepresentatie genieten, want ik ben toch een soort van showgirl

Sylvie Meis