Nieuws Actueel

Zakenvrouwen, advocaten en mediators bij familierechtelijke vraagstukken

Sparringpartners zijn het. Ze kozen vol overtuiging voor werk waarbij het er best pittig aan toe kan gaan. Ze kennen elke tactische zet daarvan en staan voor hun cliënt optima forma voorbereid in de ring: Wieteke in het Veld en Patricia van der Zalm, advocaten en mediators bij echtscheidingen en andere familierechtelijke vraagstukken.

Van onze redactie 17 december 2017

Zakenvrouwen Wieteke in het Veld en Patricia van der Zalm

Een schaaltje chocolaatjes staat midden op de tafel in hun kantoor. Stresschocolaatjes. “Dan benoem je al gauw het gevoel waarmee mensen binnen komen. Hier komt wat op tafel qua emoties”, geeft Patricia aan. Met humor: “We hebben ook tissues klaar staan.” Wieteke: “We hebben bewust gekozen om een familierechtpraktijk te runnen. Hier zijn we in gespecialiseerd. We weten liever van een beetje álles, dan van alles een beetje.” “Als je rechten gaat studeren en je wilt echt werken met mensen, dan kies je een rechtsgebied waar je dit in praktijk kunt brengen. En hier krijg je daar in de meest pure vorm mee te maken.”

Jonge advocaten
Ze maakten kennis met elkaar tijdens de bijeenkomsten van de Jonge Balie, de vereniging van jonge advocaten. Bij Patricia begon het idee van een eigen kantoor al snel te borrelen. “Ik wilde verder groeien, maar binnen het kantoor waar ik werkte was dat niet mogelijk.” Wieteke: “Ik dacht zo rond mijn veertigste voor mezelf te beginnen, maar dat moment brak eerder aan dan verwacht.”

Drie jaar geleden hakte het duo de knoop door. Het Campus Business Center was het eerste pand dat ze bekeken en dat voelde meteen goed.
Eigen ondernemer zijn bevalt. “We kunnen hier onze eigen visie uitdragen. Binnen het keurslijf van een bestaand kantoor is dat vaak niet mogelijk.”

Lees ook: Hengelose zakenvrouw is eigenaar van twee bedrijven

“Geen enkele zaak is hetzelfde. We zouden allebei ziek worden als elke dag hetzelfde was. Het geeft ons voldoening wanneer mensen tevreden de deur uitlopen hoe moeilijk de periode voor hen ook geweest is. We zijn voor onze cliënten vaak een partner in donkere dagen. En dat werpt z’n vruchten af: mensen weten ons te vinden.”

Werk en privé
Ontspannen doen ze zich vooral thuis. Patricia groeide op in Utrecht. De liefde bracht haar naar Twente; ze woont met man en dochter alweer twintig jaar in Almelo. Haar hart leeft nog steeds op als ze richting het westen rijdt. “Het bruist er, maar het is ook heerlijk om weer naar huis te rijden waar het een stuk rustiger is.” Wieteke komt uit Hengelo en woont in Enschede met man en kinderen. “Ik zoek wel drukte op, maar niet groot en anoniem. Hier is het prettig, hier kan ik aarden.”
Ook afspreken met vrienden staat met stip op de ontspanningslijst. Of ze pakken een boek. Wieteke leest veel en is gezwicht voor de e-reader. Patricia houdt van het papier: “Een boek moet je ruiken.”

De combinatie werk en privé stemt tot tevredenheid: “We zorgen voor brood op de plank maar ook voor onszelf. Het leven moet een beetje in balans zijn, dat is het lekkerst.”

‘Het leven moet een beetje in balans zijn, dat is het lekkerst’

Wieteke in het Veld