Nieuws Actueel

Zeeuwse kappers nemen zaak van oude baas over

Sharon van Oost | Foto: Dirk-Jan Gjeltema 8 februari 2016

Eline bolier nancy van mourik t kappertje kapperszaak zierikzee

Wat doe je als je baas met zijn bedrijf wil stoppen? Die vraag moesten Eline Bolier en Nancy van Mourik van 't Kappertje in Zierikzee zichzelf noodgedwongen stellen. Hun antwoord: dan nemen wij de winkel wel over. 'Een eigen bedrijf paste totaal niet in mijn toekomstbeeld. Maar al snel werd ik positiever. Inmiddels zie ik dit niet meer als een noodzaak, maar als een kans om mezelf te ontwikkelen. Zelf had ik deze stap niet snel genomen', aldus Eline tegen de PZC.

In de aanwezigheid van hun families knipten de nieuwbakken ondernemers afgelopen maandag een symbolisch lintje door. Familie speelde een belangrijke rol bij hun beslissing om de kapperszaak over te nemen van voormalig eigenaar Rik Vermaat. Nancy: "Eigenlijk had ik al lange tijd de droom om mijn eigen bedrijfje te starten, het leek mij wel wat. Maar het kwam nooit van de grond. Thuis wisten ze daar natuurlijk wel van. Dus toen ik vertelde over wat er hier te gebeuren stond, was iedereen enthousiast."

VrijheidHet mooie is dat je ineens zoveel vrijheid hebt, vinden beide dames. "Een nieuw product uitproberen, een cursus volgen, naar een interessante beurs. We hoeven het allemaal niet meer te vragen, beslissen zelf welke kant we opgaan", zegt Eline. Het doel is dan ook om iets beter bij te blijven, meer met trends mee te gaan. "Ik vind het fijn om te leren, de administratieve kant van dit werk vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Dat had ik niet verwacht."

Nieuwe toonbankDe afgelopen maand draaiden ze proef met z'n tweeën, maar sinds 1 februari is het officieel. Tegelijkertijd start hun oude baas met een nieuwe salon aan huis, ook in Zierikzee. "Dat is natuurlijk wel spannend", vindt Nancy. "We weten niet wie hier blijft en wie er met Rik meegaat, maar ik vermoed dat het wel goedkomt allemaal." Buiten een nieuwe toonbank blijft de winkel overigens hetzelfde. Eline: "We pakken het niet echt anders aan dan we al deden. Het belangrijkste is dat iedereen hier graag binnenloopt."