Aangeboden door De Zeeuwse Verzekeringen

Branded Content Actueel

De Zeeuwse Verzekeringen groeit door op Park Veldzigt

De Zeeuwse Verzekeringen groeit uit haar jasje. Na tachtig jaar verhuist de verzekeraar van het monumentale pand aan de Houtkaai in Middelburg naar een nieuw kantoorgebouw op Park Veldzigt. Dat pand, in 2021 klaar, biedt alle mogelijkheden voor groei.

Timo van de Kasteele | Foto: Johan van der Heijden 5 november 2019

Jvd H De Zeeuwse Verzekeringengaatverhuizen 2

De Zeeuwse Verzekeringen in Middelburg profiteert van de gunstige marktontwikkelingen en ziet het aantal nieuwe klanten flink groeien. ,,Binnenkort starten weer acht nieuwe medewerkers", zegt directeur Leo Remijn. Dat De Zeeuwse Verzekeringen zo hard groeit, heeft meerdere redenen. ,,Grote verzekeraars zetten steeds meer in op digitaal contact. Terwijl wij juist vasthouden aan persoonlijke aandacht. Een groeiende groep klanten hecht daar waarde aan. Daarnaast hebben wij een aantal nichemarkten naar ons toe getrokken, zoals de agrarische en de hippische branche."

Door die constante groei, is het monumentale pand aan de Houtkaai in Middelburg te klein geworden. ,,Het doet wel een beetje pijn. We zijn gehecht aan dit monumentale pand in de binnenstad van Middelburg. We zitten op een beeldbepalende plek. Uitbreiden is helaas niet meer mogelijk. Vandaar de verhuizing."

Genoeg leegstaande panden in Middelburg. Zelfs op Park Veldzigt. Toch heeft Remijn bewust gekozen voor nieuwbouw. ,,Het aanbod voldoet vaak net niet aan alle eisen. De nieuwbouw kunnen we volledig naar onze eigen hand zetten. Met daarin veel aandacht voor duurzaamheid, energieverbruik, klimaatbeheersing, geluid en licht."

,,Grote verzekeraars zetten steeds meer in op digitaal contact. Terwijl wij juist vasthouden aan persoonlijke aandacht''

Leo Remijn, directeur De Zeeuwse Verzekeringen

Dat De Zeeuwse Verzekeringen juist voor deze locatie kiest heeft nog een belangrijke reden. Ruim zestig procent van alle medewerkers komt met de trein. ,,Bereikbaarheid is een belangrijk aspect. Park Veldzigt is vanaf station Middelburg nog geen tien minuten lopen. Dat is ideaal." Hoe het nieuwe pand er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk.

Zeker is wel dat het kantoor vier verdiepingen krijgt en plaats biedt aan minimaal tachtig medewerkers. ,,Tijdens het ontwerp hebben we goed geluisterd naar de wensen van onze medewerkers. Zo is er veel aandacht voor licht, geluid en klimaat en zijn er doucheruimtes voor het personeel dat met de fiets komt."

Met De Zeeuwse Verzekeringen zijn alle kavels op het kantoorpark aan de Schroeweg in Middelburg nu ingevuld. Het nieuwe pand komt tussen de kantoren van Justion Advocaten en DermaTeam. Het plan is om in 2021 te verhuizen. ,,Dit is de afronding van een ambitieus project dat van groot belang is voor de economie en werkgelegenheid in Middelburg en de wijde omgeving", aldus wethouder Johan Aalbers. Met de nieuwbouw in het vooruitzicht, kan De Zeeuwse Verzekeringen nog verder groeien.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Zeeuwse Verzekeringen. Meer informatie: dezeeuwse.nl