Nieuws Actueel

Zorgfonds PFZW gaat na jaren eveneens pensioenen verhogen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt later dit jaar eveneens voor het eerst in jaren de pensioenen. Daarmee volgt het op een na grootste pensioenfonds van Nederland soortgelijke beslissingen eerder deze week van metaalfonds PME en ambtenarenfonds ABP.

ANP 24 juni 2022

ANP240622184 1

Gepensioneerden bij PFZW moeten wel iets langer wachten op hun hogere pensioen. Dat gaat niet in per 1 juli zoals bij de andere twee grote fondsen maar pas per 1 oktober. De pensioenen gaan dan met 2,7 procent omhoog, een percentage dat volgens een verklaring is gebaseerd op de inflatie van vorig jaar.

"We realiseren ons dat het hier gaat om een kleine verhoging in vergelijking met de totale achterstand die onze deelnemers hebben opgelopen door het uitblijven van indexering in de afgelopen jaren", zegt PFZW-voorzitter Joanne Kellermann. "Toch zijn we blij om in deze tijd van oplopende prijzen de aanspraken en pensioenen een stukje te kunnen verhogen."

PFZW telt bijna 3 miljoen deelnemers. Voor de gepensioneerden gaat de pensioenuitkering omhoog. Bij alle anderen worden de opgebouwde pensioenaanspraken verhoogd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws