Nieuws Actueel

Zorgtechnologieconcern Philips positiever over hele jaar

Zorgtechnologieconcern Philips verhoogt zijn omzetverwachting voor het gehele jaar na een verbetering van de prestaties in de eerste helft van dit jaar. Ook kwamen er nog altijd flink wat nieuwe bestellingen binnen en beginnen kostenbesparende maatregelen van Philips geld op te leveren. Eerder dit jaar maakte het technologiebedrijf al bekend duizenden banen te schrappen.

ANP 24 juli 2023

ANP240723048 1

Philips stelt nu zijn groeiverwachting van de omzet op eigen kracht naar boven bij. In het tweede kwartaal zag Philips de vergelijkbare omzet, dus exclusief wisselkoersen, overnames en desinvesteringen, met 9 procent stijgen naar 4,5 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Het onderliggend bedrijfsresultaat kwam uit op 453 miljoen euro tegen 216 miljoen euro een jaar eerder.

Topman Roy Jakobs zegt in een toelichting tevreden te zijn met de gang van zaken, ondanks de onzekere economische omstandigheden. Het bedrijf zegt verder dat de afhandeling van de terugroepactie van slaapapneu-apparaten de hoogste prioriteit blijft. Philips stelt dat het overgrote deel van die apparaten inmiddels is vervangen en weer bij patiënten en zorgverleners zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws