Nieuws Actueel

Zwolse bakkerij Le Perron breidt uit met gezonde hap

Judith en Olaf Heinen begonnen ruim twee jaar geleden de pilot-store van bakkerij Le Perron aan de Diezerpoorterplas en breiden uit. Le Perron gaat vanaf januari verder als Franck, meldt de Stentor.

Jaco Meijboom | Foto: Frans Paalman 29 december 2016

Franck Zwolle Frans Paalman

Boerenkoolsalade met freekeh (een graansoort) of zoete aardappel met chorizo. Zwollenaren hoeven geen ingewikkelde kookinstructies te volgen om dit op tafel te zetten, ze kunnen deze gezonde hap vanaf 13 januari bij Franck halen.

Uniek in Zwolle

"In Rotterdam en Amsterdam vind je de producten van kleine ondernemers in de supermarkt", vertelt Olaf. "In Zwolle nog niet en dat vonden wij echt een gemis. Dus doen we het zelf, daar ben je ondernemer voor", zegt hij lachend. "We worden een Buurtsuper 2.0, waar elke foodie een gezonde maaltijd kan vinden."

Dit bestaat nog niet, volgens het stel. "Je kunt wel maaltijden scheppen, maar een gezond gerecht voor retail wordt bijna niet geleverd. We zijn ook nog eens eigenwijs", bekent Olaf. "We willen het lekkerste en het beste." Dat maakt het niet makkelijk. "De verpakking en het label moeten goed zijn en alle ingrediënten moeten vermeld worden."

Lokaal

Ze begonnen een jaar geleden aan hun zoektocht naar lokale leveranciers. "We willen zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers." Zo kookt de Zwolse Nicole Veldkamp met haar cateringbedrijf NiKook de soep voor Franck. "Ze maakt bijvoorbeeld een bietensoep met geitenkaas en dragonolie." Andere leveranciers zullen restaurateurs uit Zwolle zijn. Die namen kan Olaf nog niet bekendmaken.

Mooi verhaal

Een ding is zeker: ze gaan voor originele recepten. "We proeven alles, het gaat om de smaak en de kwaliteit."

Als een product een mooi verhaal heeft en een prachtige wikkel, maar nergens naar smaakt? "Dan verkopen we het niet. Dat komt vaak voor, hoor. Want dat is marketing, er wordt vaak een mooi plaatje bedacht om een product te vermarkten."

Brood

Het stel blijft trouw aan het brood van Le Perron. "Die naam gaat van de gevel, maar de broden blijven we verkopen."