Actueel

Zwolse bakkerij Le Perron breidt uit met gezonde hap

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Boerenkoolsalade met freekeh (een graansoort) of zoete aardappel met chorizo. Zwollenaren hoeven geen ingewikkelde kookinstructies te volgen om dit op tafel te zetten, ze kunnen deze gezonde hap vanaf 13 januari bij Franck halen.

Uniek in Zwolle

"In Rotterdam en Amsterdam vind je de producten van kleine ondernemers in de supermarkt", vertelt Olaf. "In Zwolle nog niet en dat vonden wij echt een gemis. Dus doen we het zelf, daar ben je ondernemer voor", zegt hij lachend. "We worden een Buurtsuper 2.0, waar elke foodie een gezonde maaltijd kan vinden."

Lees verder onder de advertentie

Dit bestaat nog niet, volgens het stel. "Je kunt wel maaltijden scheppen, maar een gezond gerecht voor retail wordt bijna niet geleverd. We zijn ook nog eens eigenwijs", bekent Olaf. "We willen het lekkerste en het beste." Dat maakt het niet makkelijk. "De verpakking en het label moeten goed zijn en alle ingrediënten moeten vermeld worden."

Lokaal

Ze begonnen een jaar geleden aan hun zoektocht naar lokale leveranciers. "We willen zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers." Zo kookt de Zwolse Nicole Veldkamp met haar cateringbedrijf NiKook de soep voor Franck. "Ze maakt bijvoorbeeld een bietensoep met geitenkaas en dragonolie." Andere leveranciers zullen restaurateurs uit Zwolle zijn. Die namen kan Olaf nog niet bekendmaken.

Lees verder onder de advertentie

Mooi verhaal

Een ding is zeker: ze gaan voor originele recepten. "We proeven alles, het gaat om de smaak en de kwaliteit."

Als een product een mooi verhaal heeft en een prachtige wikkel, maar nergens naar smaakt? "Dan verkopen we het niet. Dat komt vaak voor, hoor. Want dat is marketing, er wordt vaak een mooi plaatje bedacht om een product te vermarkten."

Lees verder onder de advertentie

Brood

Het stel blijft trouw aan het brood van Le Perron. "Die naam gaat van de gevel, maar de broden blijven we verkopen."