Nieuws Actueel

Zwolse Hudson's Bay het walhalla voor cosmeticafanaten

Het hippe warenhuisconcept Hudson's Bay en kledingoutlet Saks Off 5th komen naar Nederland en - als alles meezit - ook naar Zwolle. Goed nieuws voor iedereen die niet kan wachten om budgetkleding, strakke meubels en kookspullen te kopen, maar vooral voor liefhebbers van cosmetica. Want wat blijkt: het strakke, Bijenkorf-achtige Hudson's Bay is vooral het walhalla voor make-up fanatiekelingen.

Kenneth Stamp | Foto: ANP 19 mei 2016

Hudsons bay anp

Lees ook:Dit is het geheim achter het succes van Hudson's BayHudson's Bay: zuurstof voor de winkelstraatIn welke steden komt Hudson's Bay?Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in NederlandAls straks dan ook in de deuren van de Hudson's Bay open gaan, is de kans groot dat de Zwolse Gweneira van Koot (16) als eerste binnen is.

Ze is groot liefhebber van alles wat met lipsticks, concealers en base coats te maken heeft en kent inmiddels de webwinkel van Hudson's Bay op haar duimpje. "Nu moet ik producten van bekende topmerken als Mac en NARS nog uit het buitenland halen, omdat deze in nergens verkrijgbaar zijn", vertelt Van Koot. "Straks hoef ik niet meer naar Amsterdam, Utrecht of de site van Hudson's Bay voor mijn favoriete lipstick. Ik ben nog nooit in een Hudson's Bay-winkel geweest, maar wel bij vergelijkbare warenhuizen in Engeland. Als de winkel hier straks komt, ga ik zeker eerst bij de make-up kijken. Het is namelijk veel fijner om het in een winkel te kopen, omdat je dan zeker weet of een kleur echt goed bij je past."

BloggerOok de Zwolse blogger Cynthia Schultz, onder modeliefhebbers beter bekend als Miss Lipgloss, is benieuwd naar Hudson's Bay. "Ik kende de winkelketen nog niet, maar zag dat ze cosmeticamerken als Mac, Bobbi Brown en Armani verkopen", zegt Schultz. "Dat zijn ontzettend grote namen, dus ik hoop dat de Zwolse Hudson's Bay, als hij er komt, deze merken ook gaat verkopen. Het zou jammer zijn als de winkel een één-op-één kopie wordt van de Douglas of Ici Paris."

VernieuwingSchultz laat weten de Zwolse V&D niet te missen en uit te kijken naar de vernieuwing die Hudson's Bay naar de binnenstad kan brengen. "Ik kwam vrijwel nooit bij de V&D, af en toe bij La Place", vertelt ze. "Ik heb begrepen dat de Hudson's Bay ook een soort food court krijgt, dus in combinatie met die grote cosmeticamerken maakt het de winkel in potentie hartstikke leuk. Ik ga zeker kijken als hij er komt."