Nieuws Actueel

Zwolse ondernemers runnen WeFlyCheap

Eelko van Drongelen (29) en Ruud Raaijmakers (29) uit Zwolle runnen WeFlyCheap. Ze kennen elkaar van de kleuterschool. Sinds 2014 zijn ze de baas van een bedrijf dat groeit als kool.

Eelco Kuiken | Foto: Frans Paalman 22 december 2016

Weflycheap

Wat doen jullie precies?

"WeFlyCheap is een intermediair. We struinen met z'n tienen de hele dag het internet af op zoek naar de beste en goedkoopste vakanties. Van stedentrips en dagjes-uit tot luxe safari's. Elke dag posten we de 25 beste deals op onze site. Beter en goedkoper kun je niet reizen."

Hoe verdienen jullie geld?

"Als een klant via ons boekt, ontvangen we een commissie van de reisorganisatie."

Hoe is dit ontstaan?

"Als studenten reisden we graag. Het budget was beperkt, dus struinden we het internet af op zoek naar aanbiedingen. Het moest kwalitatief goed zijn en toch goedkoop. We werden daar zeer bedreven in. Daar maakten we ons werk van. Nu doen we dat met een jong team."

Is dit beter dan zelf zoeken?

"Wij hebben veel ervaring en weten alles van de reisbranche. We nemen het zoeken uit handen en bieden de goedkoopste, beste deal. We kijken ook naar de beoordelingen van accommodaties. Die moeten goed zijn, anders negeren we de aanbieding. We zijn onafhankelijk. We willen alleen de beste aanbieding voor onze klanten, zodat ze via ons boeken en klant blijven."

Reizen veel mensen via jullie?

"Onze website trekt 25.000 bezoekers per dag. We hebben 330.000 volgers op Facebook en we verspreiden via de mail om de dag 150.000 nieuwsbrieven met de beste deals. Je kunt een profiel aanmaken met je specifieke wensen. Hebben we wat moois, dan lichten wij je in."

Hoe ziet de toekomst eruit?

"Nederland loopt goed. We zijn nu ook hard bezig in België. Andere landen staan op ons verlanglijstje."