Nieuws Actueel

ZZP'er wil geen langlopend leasecontract

Meer dan acht van de tien ZZP'ers (84 procent) willen niet voor langere tijd vastzitten aan een leasecontract. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1035 ZZP'ers. Zelfstandigen die wel leasen of een auto van de zaak rijden, zitten gemiddeld 48 maanden vast aan hun leasecontract.

Van onze redactie 12 juli 2016

Leaseauto 1

Dat de meeste ZZP’ers niet voor langere tijd aan een leasecontract verbonden willen zijn, ligt niet aan de wens om regelmatig een nieuwe auto te willen rijden. Bijna 80 procent vindt dat zelfs helemaal niet belangrijk. Meer dan de helft van de ZZP’ers geeft aan onvoldoende te weten over de voor- en nadelen van het leasen van een auto.

Ruim driekwart (77,7 procent) van de ZZP’ers geeft aan de kosten van autorijden overzichtelijker te vinden bij het leasen van een auto dan bij het kopen van een auto. Bijna 1 op de 5 (19,3 procent) geeft aan leasen goedkoper te vinden dan het kopen van een auto. Voor 59,3 procent van de ZZP’ers geldt dat zij liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven aan een auto.ReferentiesVorig jaar gaf de helft van de ZZP’ers aan dat een goede service de doorslag gaf bij de keuze voor een bepaalde leasemaatschappij. Dit jaar ligt dit getal een stuk lager (39,1 procent) en is een referentie veel doorslaggevender geworden bij de keuze voor een leasemaatschappij (26,1 procent tegenover 16,7 procent). De goede service blijft de belangrijkste doorslaggevende factor, gevolgd door lage kosten (30,4 procent) en referenties.