Nieuws Boeken

Auteur biografie Roland Kahn: 'Je valt van de ene verbazing in de andere'

Donderdag 27 september wordt de (auto)biografie van ‘Mr. CoolCat’, Roland Kahn gelanceerd. Voor dit boek, KAHN – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk, vertelde deze selfmade ondernemer zijn meeslepende levensverhaal aan RetailTrends-redactrice Reinilde van Ekris, die hiermee haar eerste boek aflevert. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar de behandeling van melanoom-huidkanker.

Van onze redactie 23 september 2022

Roland kahn coolcat 70 jaar boek grid

In het boek blikt de nu 70-jarige Kahn terug op zijn avonturen als beginnend ondernemer en de kleurrijke retail-loopbaan (achtbaan?) die daarop volgde. Zo gaat hij in op de beginjaren van CoolCat en de buy & build-strategie die onder meer leidde tot de overnames van onder meer America Today, MS Mode, maar ook zijn pogingen om V&D en HEMA over te nemen. Zijn allereerste stappen als vastgoedeigenaar en investeerder, die de basis vormden voor zijn huidige zakenimperium Cool Investments, komen eveneens aan bod. Het boek, dat weg leest als een schelmenroman, is daarmee niet alleen ‘verplichte kost’ voor ondernemende mensen, maar tegelijkertijd interessant voor iedereen die geinteresseerd is in de mens achter de zakenman.

Roland Kahn stapte ook in voor onze videoserie Werkverkeer: Roland 'CoolCat' Kahn: over succes, zijn familiebedrijf en ja, webshops

Ongeremd eerlijk

Naast de hoofdpersoon, Roland Kahn, sprak Reinilde van Ekris voor het boek onder meer met zijn drie volwassen kinderen, oud-commissaris Dries van de Beek en ondernemer Bas Smit over hun relatie en samenwerking met Roland. Ieder van hen was daarbij ongeremd eerlijk. Reinilde van Ekris: ,,Als redacteur van RetailTrends heb ik vele ondernemers geïnterviewd. Maar nog nooit heb ik de hoofdpersoon en ook zijn directe inner circle zo onverbloemd horen praten over wat hen bezighield en -houdt. Het heeft geleid tot een verhaal waarin je van de ene in de andere verbazing valt. Het was erg boeiend om hieraan te schrijven.”

Opbrengst boek voor Antoni van Leeuwenhoek

Het boek KAHN, - Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk is voor €19,95 exclusief verzendkosten verkrijgbaar bij online boekwinkels en V&D.nl (www.vd.nl) De netto-opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan onderzoek naar de behandeling van patiënten met melanoom-huidkanker in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Roland Kahn is als donateur nauw betrokken bij dit ziekenhuis en is alle medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek dankbaar voor hun niet-aflatende inzet voor hemzelf en vele andere (oud-)patiënten.

Het onderzoek dat Roland met eigen donaties en de opbrengsten van het boek wil financieren, probeert te beantwoorden waarom sommige patiënten (net als Roland zelf) zo geweldig goed op een nieuwe immuuntherapie reageren, terwijl anderen dat niet doen. Het AVL hoopt zo beter te kunnen bepalen wie welke therapie nodig heeft en hoe de behandeling nog effectiever kan worden gemaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws