Aangeboden door Vodafone Business

How-to Branded Content

Masterclasses Vooruit #3: Zo werk je slimmer samen

Slimmer samenwerken willen we allemaal. Meer dan ooit wordt dat ook van ons gevraagd. Door medewerkers, door klanten en door de wijze waarop we in en na de crisis met elkaar omgaan en werken. Topondernemer Winston Gerschtanowitz presenteert in samenwerking met Vodafone Business een serie ‘Masterclasses Vooruit’ rond de thema’s ‘Leiderschap’, ‘Klantgerichtheid’ en vandaag: ‘Samenwerken’. Download hier de whitepaper met 6 tips om niet méér, maar juist slimmer te werken.

Van onze redactie 25 augustus 2020

Het gevoel dat je achterloopt is niet goed voor de productiviteit. En ook niet voor je gezondheid. Dus wat is het antwoord? Meer uren werken? Waarschijnlijk niet. Uit onderzoek is gebleken dat de output van werknemers na een werkweek van 50 uur al sterk daalt en na 55 uur zelfs niets extra’s meer oplevert. Het antwoord is: werk slimmer, niet harder. Je werkt effectiever samen door je te concentreren op wat er echt toe doet.

Het zorgt er ook voor dat je bedrijf Future Ready is. Vodafone deed daar onderzoek naar en bedrijven moeten zich snel aanpassen aan veranderende sociale attitudes en klantgedrag. Het belang van duurzaamheid neemt ook toe. De technologie biedt diverse tools die daarbij helpen.

Leer meer over digitaal samenwerken

Meer weten over digitale tools waarmee je optimaal kunt samenwerken? Download nu de whitepaper met meer inzichten en verschillende tips.

Vodafone Business Kampen 2

Virtuele telefooncentrale in de cloud

Die efficiënte wijze van samenwerken ontdekte Arnold Bakker (foto boven), directeur grootaandeelhouder van Kampen Industrial Care in Groningen, ook. ,,Wij zitten met ons managementteam samen op kantoor, maar in verschillende kamers. En zelfs dan voeren we met elkaar gesprekken en delen we informatie via videobellen. We merken dat het veel effectiever en sneller gaat op deze manier.”

Samenwerken en 24/7 bereikbaar zijn

Het Groningse bedrijf is als werktuigbouwkundige dienstverlener strategische partner voor het bouwen en onderhoud van industriële installaties. Samenwerken en 24/7 bereikbaar zijn wordt mogelijk gemaakt door een virtuele telefooncentrale in de cloud. De telefooncentrale is daardoor altijd up-to-date en telefoontjes op vaste nummers worden feilloos doorgeschakeld naar mobiel en andersom. “Ik weet het verschil tussen vast en mobiel niet meer.”

Effectief en efficiënt samenwerken dankzij videobellen

Voor Winston Gerschtanowitz ging er een wereld open toen hij het thuiswerken omarmde en zijn afspraken via videobellen kon afhandelen. ,,Ik moest er even aan wennen, maar de efficiëntie is enorm. Als ik normaal gesproken een afspraak van een uur zou hebben, zou ik daar, inclusief heen en weer rijden, minstens drie uur mee kwijt zijn. Die afspraak van een uur duurt dan ook een uur. Met videobellen begin je op het afgesproken tijdstip en als je klaar bent ben je klaar, ook als het gesprek na twintig minuten is afgerond. Ik weet nu al dat ik ook in de toekomst veel vaker dit soort afspraken zal maken.”

Lees en leer meer over samenwerken

Download nu de whitepaper 'Smarter Working en samenwerken'met tips om het meest uit mensen en technologie te halen.

VODAFONE SMARTER WORKING: VOORUITGANG MET ELKE VERBINDING

Met Smarter Working van Vodafone Business kun je altijd en overal samenwerken. Collega’s zijn altijd bereikbaar en hebben veilig toegang tot data. Dit zorgt uiteindelijk voor kostenverlaging en productiviteitsverhoging. Doe nu je voordeel met de Masterclasses Vooruit en de bijbehorende whitepapers, ontwikkeld door Vodafone Business in samenwerking met De Ondernemer.

Deze serie bestaat uit vier Masterclasses Vooruit video's. Eerder verscheen Smarter Working volgens Winston Gerschtanowitz en ‘Klantgerichtheid’. Hierna volgt nog een masterclass rond het thema ‘Leiderschap’. Bij elke masterclass kun je een informatieve whitepaper downloaden.